Tânărul pianist ieșean Dragoș Andrei Cantea ne invită să-i fim alături la recitalul de absolvență de marți, 23 mai, ora 19.30. Evenimentul va avea loc în sala ”Henri Coandă” a Palatului Culturii.

”Recitalul de pian intitulat „Viața prin sunet” este format dintr-un program foarte divers, unit sub tematica acestei călătorii prin viață pe care o desfășurăm fiecare dintre noi.

Recitalul vine într-un moment important pentru mine, întrucât  mine marchează și absolvirea cursurilor de masterat la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, la clasa lector univ. dr. Ioana Stănescu, mentorul meu încă din 1999.

Așadar, pot spune că mă aflu la o nouă răscruce de drumuri – un final și un nou început.

Invit cât mai mulți melomani ieșeni (și știu că sunt mulți!) la recitalul de la sala Henri Coandă a Palatului Culturii de la 19:30 la un periplu de povești structurate în 5 etape principale ale vieții.

Astfel, în prima parte, Haydn va deschide aventura muzicală prin copilăria și inocența sa, urmat de dragostea și profunzimea ultimei sonate pentru pian a lui Schubert.

După pauză, atingând deja vârsta maturității, vom „călători” prin Norvegia și Rusia (Grieg și Rachmaninov), iar ulterior sonoritățile lui Janacek ne vor îndemna spre somnul veșnic. După această contemplație, ne vom putea regăsi bucuria în sonata a patra a lui Scriabin, cu rolul de a ne înălța spre bucuria eternă.

În acest sens, repertoriul este unul evolutiv, pornind de la veritabilii clasici, trecând prin epoca romantismului rusesc și finalizând cu limbajul modern al secolului XX.

Atmosfera recitalului sper că va fi una atât de diversă cât și repertoriul, oscilând între melancolie și extaz, astfel că invit cât mai mulți consumatori de cultură să se bucure de un program foarte rar abordat pe scena ieșeană”, a declarat pentru www.insociety.ro Dragoș Cantea.

Author