Povestea cu Valentine’s Day pare simplu marketing pentru cei care știu că n-ai nevoie de o zi anume pentru a celebra dragostea, așa cum n-ai nevoie să te agăți de spiritul sărbătorilor pentru a fi mai bun și milostiv cu cei aflați în suferință… Și, totuși, de ce Valentine’s Day? Cel mai probabil, pentru că se spune că sf. Valentin a fost un preot care îi căsătorea pe creștinii persecutați în vremea împăratului roman Claudius al II-lea. N-a renunțat la credință și dragoste față de semeni nici atunci când a fost arestat și torturat, încercând chiar să-l convertească la creștinism chiar și pe împărat. Potrivit stirileprotv.ro, „înainte de martiriul său, spune o legendă, Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de Iulia, fata gardianului său, Asterius, care era oarbă și căreia el i-a redat vederea. Cel care a binecuvântat iubirea atâtor cupluri nu a putut să fie fericit cu femeia iubită, iar mesajul său de adio, adresat tinerei și semnat  ‹‹Al tău Valentin››, este considerat primul ‹‹bilețel de dragoste››. Tradiția este acum dusă mai departe de îndrăgostiții din întreaga lume, însă biletele nu mai au acum trista semnificație a unui mesaj de rămas-bun.”.

Revenind la semnificația de astăzi, la sărbătoarea zilei de 14 februarie, nu știm dacă a fost sau nu importată cu succes, dar vedem cum mai toate locațiile se pregătesc să le ofere îndrăgostiților o seară de neuitat pe 14 februarie. Am aruncat o privire asupra a ceea ce ne propun locațiile pe care noi le frecventăm, iar rezumatul e cam acesta:

  • „You’ve caged my heart”Filicori Zecchini Palas– o seară în stilul Filicori, pe mixurile lui DJ Raul și muzica Andrei Botez:

https://www.facebook.com/events/1087062631627194/

  • „Spicy Valentine’s Day”- Little Texas Iași– te provoacă cu un meniu spicy, muzică live și câteva surprize:

https://www.facebook.com/events/515865272368448/

  • „Special Valentine’s Day”KRUD– o vineri pe acordurile unui recital de muzică live, semnat Anca Franz și Tudor Alexandru și un meniu special creat pentru a sărbători iubirea:

https://www.facebook.com/events/164063361693319/

  • Love Story la Pleiada Hotel Boutique– muzică live, un preparat special creat pentru această zi și o degustare de vinuri Domeniul Coroanei Segarcea:
  • „I love SeaFood and You”Taverna Racilor Casa Pogor a pregătit un răsfăț cu cele mai bune fructe de mare și o selecție de vinuri de excepție:

https://www.facebook.com/events/605748730257832/

  • „Sparkling hearts& beats”Hotel Restaurant La Castel– o seară inedită și un concert DJ Project:

https://www.facebook.com/events/612639002869247/

  • „Vinerea în dormitor”– Time Out- o seară în care suntem îndemnați să ne îndrăgostim pe mixurile lui DJ Pado și DJ Andrew Riddle:

https://www.facebook.com/events/941478536247420/

  • „Marea îndrăgosteală”Fratelli Club

https://www.facebook.com/events/1016762758690317/

***sursa foto: forestspa.ro

Author