Fiți pe fază, urmăriți rândurile de mai jos cu interes și veți afla de ce vi l-am adus în față pe el, Adrian Munteanu. Cu ce inspiră, cu ce ajută și ce face concret acest om este imperios necesar să cunoașteți. Pe mine mă impresionează prezența sa și cum reușeste să clădească trainice conexiuni cu oamenii. Asta mi s-a întâmplat și mie. S-a întregit o legătură rapid, din primele minute, și nu doar că a oferit informații utile, ci a dat ceea ce caut eu: confort și bună dispoziție. Două ore de discuție… nici nu mi-am dat  seama când au trecut! M-au ajutat să realizez, pe rând, soarele care dispăruseră de deasupra noastră și întunericul serii ce își făcea ușor apariția. Și dacă în coaching e nevoie de chimie, pot declara că și aici tot despre asta a fost vorba. Adevărat că se poate construi și pe parcurs, poți să înveți cum să capeți această chimie cu absolut oricare persoană.

Astăzi am să prezint în câteva rânduri omul, trainerul, fondatorul MindGrasp și Excellence Coach. Simplu, pe Adrian Munteanu. Am să împărtășesc și cu voi, cititorii, că nu este nici guru, nici vreun înțelept, așa cum declară  chiar  însuși Adrian, însă este singurul trainer de NLP și Hipnoză din lume cu studii de greacă și latină, așa că „împletesc într-un mod unic înțelepciune clasică și cele mai proaspete abordări din disciplinele minții și ale comportamentelor în tot ce fac.”, spune Adrian.

Pe Adrian îl cunoscusem prin intermediul mediului online, mai exact, cu ajutorul facebook-ului, dar cu certitudine și sincer, mulțumesc pe această cale. Un bun pe care mi l-a făcut cunoscut. Acesta e Adrian Munteanu! Tind să mă repet, recunosc, când zic că am să vă fac cunoscuți doar oameni faini. Adrian este unul dintre cei care inspiră, care nu te obosește și care are o strălucire aparte. E punct de referință pentru mine, cât și pentru alții, cu siguranță.

Curioasă și eu la rându-mi, am avut multe „de ce-uri”.  De la începutul discuției, i-am adresat întrebarea:

Ema Tănase, redactor InSociety: De ce NLP și cu ce te-a ajutat pe tine?

Adrian Munteanu: Mereu m-au fascinat cuvintele- pe hârtie, pe ecrane și-n vorbă, deopotrivă. Așa am ajuns de mic să-ndrăgesc poveștile. Tot asta m-a ajutat să deprind limbi moderne și antice, să mă avânt și să mă edific prin retorică, oratorie și dezbateri academice, iar în cele din urmă, să studiez filologie clasică la Dartmouth College în Hanover, New Hampshire. Pasiunea m-a adus, astfel, la vechile școli filosofice, unde, prin cuvinte șlefuite cu măiestrie, mințile cele mai luminate își oglindeau strălucirea și căutau ce înseamnă să trăiești cu rost. Dar încă de pe-atunci și multă vreme după am simțit că ceva lipsea. Doar prin cuvintele mele din articole, eseuri, sau sala de curs, oricât de bine informate, cu greu ajungeam să și imprim o schimbare în cum se poartă cei cărora mă adresam. Abia când am descoperit Programarea Neuro-Lingvistică, Hipnoza, disciplinele minții și comportamentelor, abia când le-am studiat cu nesaț și m-am pregătit entuziast ca antrenor al excelenței în gândire critică, influență și persuasiune în afaceri, abia atunci mi-am dat seama ce trebuia să adaug… și mai important, ce să dau deoparte – ca să înalț omenia din fiecare și, astfel, împreună, să ne înălțăm la un alt nivel al umanității!

 

Își satisfice curiozitățile despre el, s-a regăsit ori de câte ori a fost nevoie, s-a căutat, s-a descoperit și a muncit consecvent la procesul dezvoltării lui. Pe lângă toate acestea, nu se oprește aici, ci dorește să împărtășească și cu ceilalți tot ce nu i-a ieșit lui „pentru ca tu să ajungi chiar mai departe, și chiar la rândul tău să-ți împărtășești calea.” Motivația lui cea mai mare și bazele temeliei agenției de consultanță MindGrasp  „tocmai de aceea fac ce fac și cred că de asta ești și tu aici: să te recapeți tu pe de-a-ntregul, pe tine însuți, cu resursele tale profesionale depline, cu uimire, încântare și de ce nu?- cu amuzament pe parcurs, completează Adrian.

E.T.: Știu că te pregătești cu tărie de un eveniment. Ne împărtășești și nouă despre ce este vorba? Cui i se dedică și de ce?

Adrian Munteanu: Grasp Your Worth este un atelier intensiv pentru femei de valoare în afaceri care va fi susținut în zilele următoare la București, mai exact pe 9 și 10 iunie. Este unic în România prin faptul că îmbină un salt în gândire și schimbarea de durată a unor tipare de comportament, cu strategii punctuale pentru afaceri. Mai mult de atât, ce face acest workshop aparte este faptul că nu pornim de la o rețetă standard pentru succesul profesional. Dimpotrivă, fiecare cursantă lucrează cu obiectivele și provocările sale pentru a-și croi pe măsură calea spre reușite de invidiat. Iar în timp deprinzi toate acestea, descoperi și modul subtil prin care se leagă și se susțin domeniul profesional și celelalte arii ale vieții. L-am conceput pentru femeile antreprenor deoarece uitându-mă peste statisticile din domeniu, am remarcat că după câțiva ani de afaceri, cam 20% din afaceri mai rezistă. Este dedicat celor care doresc să crească profesional.

E.T.: Care sunt obiectivele propuse pentru acest seminar care se va desfășura pe două zile?

Adrian Munteanu: Vom urmări cum să excelăm personal și profesional din modul prin care reacționăm și ne comportăm cu ceilalți. Vom lucra să descoperim misiunea personală. Însă este esențial, pentru că a-ți conștientiza misiunea înseamnă să îți setezi înăuntru un reper dinamic pentru cum te orientezi profesional și știi pentru tine că ești pe drumul cel bun. După, trecem la valori, convingeri legate de bani, prosperitate și bunăstare pe termen lung. Apoi, trecem la partea concretă, la strategii pentru prosperitate și administrarea banilor. Acestea se urmăresc în prima zi ca mai apoi, în cea de a doua zi, să se continue cu un segment despre legătura dintre relații și prosperitate, sprijinul și parteneriatul de încredere. Vom încheia stabilind obiective pe viitor și strategii care să te asigure cu ajutorul resurselor emoționale să se și îndeplinească.

 E.T. Ce te motivează pe tine?

Adrian Munteanu: Ce mă motivează pe mine este să le ofer mai ales femeilor toate acele resurse emoționale și de asemenea strategii puțin altfel care fac toată diferența reușitei personale.

 

Adrian face treburile de minune cu oamenii, motivează pentru a fi mai echilibrați, constanți, siguri pe ei și îi îndrumă să fie mai determinați, de aceea, consideră că acest program e necesar să fie intensiv și nu foarte confortabil, întocmai pentru că este dedicat celor care doresc să crească și „să se înalte la un nou nivel.”  El este coach și este la mare căutare în zilelele noastre. Un coach bun acompaniază dialogul clientului și nu clientul. Eu cred că fiecare dintre noi, în subconștient, știe exact unde vrea să ajungă. Doar că uneori poate îți este neclar ceva sau ai nevoie de validări și apelezi la un coach. Adrian este cel care susține că întotdeauna trebuie ca un client „să își găsească o noua albie mintală, apoi emoțiile, comportamentele, gândurile  îi îndeamnă spre direcții proaspete. Este importantă și experiența personală, să cunoști calea și cel mai important este să înțelegi și structurile de gândire.”

E.T. : Când ai un client îi oferi sprijin, îi ești partener, îl însoțești în propria călătorie. Altceva pe lângă toate acestea? Ce îmi scapă mie?

Adrian Munteanu:  Eu râd împreună cu oamenii până când vor ajunge ei să râdă de problemele lor.

            Îl recomand personal pe Adrian, un coach excelent. Pentru mine, Adrian reprezintă un punct de plecare și cinstit zic asta, fără factor de subiectivitate. Cu ochiul liber se vede devotamentul oferit, preocuparea și entuziasmul pentru a te face să obții rezultatele pe care ți le dorești. Un coach bun este prezent pentru ca un client să ajungă la produsul final și nu orientat către obiective. Acesta este el, un ghid, un sprijin, pentru unii- chiar un soare, căci le-a luminat drumul cândva.Convingerea mea fermă și care stă la baza mea e că nu există greșeli sau eșec, ci există feedback.”, concluzionează Adrian. Pe măsură ce scriu, îmi dau seama că ar mai fi de spus multe lucruri despre activitatea lui Adrian, dar mai las și pe alții să își spună cuvântul care, cu siguranță, la fel de valoros este pentru el și îmbrățișează orice aspect legat despre modul lui de lucru, chiar și despre omul Adrian.

Adrian Munteanu este cel care a arătat prin exemplul propriu procesul prin care a trecut. El te ajută la rându-ți să îți accelerezi evoluția de la „unde ești acum” la „unde vrei să fii”. Perseverența, munca și obținerea de performanțe îndeamnă la succes.

 

sursa foto: arhiva personală Adrian Munteanu

Author