„Copilaria este inima tuturor vârstelor” pare a fi cugetarea prin care Lucian Blaga defineşte genial cea mai frumoasă etapă din viaţa unui om şi tot ceea ce ea reprezintă pentru tot restul vieţii noastre. Aş aprecia că atunci când ai prilejul să te bucuri alături de sute de copii, aşa cum eu am avut şansa, simţi la propriu că ai sute de inimi în propriul corp, simţi că eşti mai copil decât toţi la un loc, simţi că eşti părintele lor pentru câteva ore, atât cât durează un eveniment dedicat marilor oameni mici. Şi, fără îndoială, rămâi cu această stare mult timp după…

1 iunie 2018 a fost ca o frumoasă poveste scrisă şi trăită în poieniţa situată în imediata apropiere a Primăriei Comunei Bîrnova. Parte a Zilelor Comunei Bîrnova, 1 iunie a fost precedată de o caravană în toate cele şase sate ale comunei: Bîrnova, Cercu, Păun, Pietrărie, Todirel şi Vişani. Călare pe o autoutilitară, trei personaje vesele au avut ca plan întâlnirea cu cât mai mulţi copii, părinţi şi bunici pentru a-i invita la Ziua Copiilor. Înarmate cu baloane, bomboane, muzică şi multă voie bună, Spanish Girl, Michinela şi Vrăji au încântat sătenii nerăbdători şi căutători de bucurie. Bucurie a fost din plin! Iată câteva imagini din caravană.

 

După doar câteva ore de la călătoria prin sate, pe lângă Spanish Girl, Michinela şi Vrăji au mai venit Greieraş-drăgălaş şi Dansatoarea-uimitoarea. Pe 1 iunie, la ora 16 fix am dat startul unei întâlniri fantastice cu muzica, dansul, teatrul, pictura, concursurile inedite, bombonelele vesele, baloanele buclucaşe… mai ales cele de săpun, măscuţele năzdrăvane, elicopterele ţanţoşe, abţibildurile ghiduşe, diplomele pentru artişti, dar şi pentru concurenţii în diferite competiţii, tortul imens cu brioşe frumos colorate, parfumate şi prea-repede-mâncate, cadourile oferite personal de domnul primar Mihai Balan, toate pentru cei mai frumoşi şi dragi copii! Câteva sute! Vreo patru… Sute!

Artiştii invitaţi de ziua lor au dăruit artă tuturor celor prezenţi: trupa de actori Măştile vesele de la Palatul Copiilor, clasa profesor Ana Hegyi, cu piesa de teatru În Ţara de Nicăieri, Sofia Zagan cu un moment surpriză Nică şi Pupăza, excepţional dialog pus în scenă cu pricepere de aceeaşi minunată Ana Hegyi, solişti vocali de la Şcoala de muzică Ina Cristea, precum Denisa Cazaciuc, clasa profesor Daniel Dobîrceanu, Teodora Constantinescu, clasa profesor Maria Sim,  Ansamblul de viori Happy Violins de la Palatul Copiilor îndrumaţi cu grijă de doamna profesoară Lăcrămioara Matei, trei momente de monolog impresionante prin formă, conţinut şi modalitatea de a fi puse în scenă, susţinute de trei eleve deosebit de expresive şi talentate, de la Căminul Cultural din Comuna Şipote, pregătite de referentul cultural Lavinia Răileanu, respectiv Lavinia Tucaliuc, Andreea Ştiuliuc şi Flavia Ascutăriţei, Grupul de dansatori Happy Feets de la Clubul Artelor, clasa profesor Sorina Ioana Ariton, solistele Ecaterina Luca şi Clara Joacă-Bine de la Şcoala Paradis, clasa profesoarelor Ana Alexa şi Ramona Cojocaru Spînu, precum şi talentaţii dansatori de la X-TREAM Dance de la Palatul Copiilor, clasa profesor Mihaela Budacă. Doamna profesoara Dana Ungureanu a avut grijă ca cele mai frumoase desene să ajungă pe faţa copilaşilor dornici de tot felul de personaje pe obrăjori. Seara a fost încheiată de o minune de copil, Giulia Haidău, care la doar 7 anişori numără zeci de premii la cele mai importante concursuri de muzică, fiind totodată şi prezentatoarea propriei emisiuni de televiziune. Ea este pregătită de sora ei, cunoscuta solistă de muzică uşoară Alexandra Haidău.

Le mulţumim tuturor din tot sufletul şi le urăm mult succes în tot ceea ce fac!

Câtă mulţumire poţi avea la finalul unei astfel de zile? Câtă energie ţi-ai luat dintr-o astfel de întâlnire? Cine poate spune NU unei asemenea şanse?

Bucuraţi-vă oameni buni! Fiţi copii! Cât de des puteţi!

„Copilaria este inima tuturor vârstelor”, Lucian Blaga.

 

 

Author