UPDATE: Și restaurantul Mamma Mia a donat 20 000 lei Spitalului și a anunțat că profitul din această perioada, de la fiecare comanda, va fi direcționat catre domeniul medical.

După ce compania de vinuri Cotnari din Iași a dat startul printr-o donație de 50 000 lei către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru achiziționarea de materiale de care medicii au nevoie pentru a ține sub control problema îmbolnăvirilor cu Covid-19, Casa Share, ONG-ul lui Bogdan Tănasă a anunțat public că donează 25 000 de euro pentru achiziționarea unui dispozitiv care analizează kiturile de CORONA VIRUS, dispozitiv ce va fi donat spitalului pentru că aici, la Iași, e centru regional de testare, sindicatul cadrelor didactice USLIP Iași a anunțat că, împreună cu Sindi Tour, donează 10 000 lei pentru achiziționarea de materiale sanitare. „USLIP IAȘI și SINDI TOUR donează 10.000 lei Spitalului de Boli Infecțioase din Iași pentru achiziționarea de teste, dezinfectanți, materiale și măști sanitare.Facem apel și la celelalte firme din mediul privat să ajute în funcție de posibilitățile financiare spitalul din Iași, care va gestiona cazurile din toată Moldova! Uniți vom fi puternici și vom învinge!”, au scris pe pagina de Facebook.

Dimineață, pe pagina de Facebook Casa Share, problema semnalată de către Bogdan Tănasă a fost că nu se găsește un furnizor care să livreze repede acel dispozitiv, manifestându-și intenția de a se deplasa chiar el după acesta, în cazul în care i se spune unde să meargă.

„Majoritatea țărilor au sistat exportul acestor echipamente! De aceea, doar cei care lucrați în domeniul medical, oriunde în Europa, ne puteți ajuta cu o informație! Eu am sunat peste tot, la furnizori din Romania, Serbia, Estonia dar nu am găsit. P.S: dacă găsim repede un furnizor, poate ajută Spitalul și toți cei care sunt mai bine financiar, firme sau alte Asociații(cu toții ajungem la același Spital). Haideți să fim solidari. Mulțumim !!”, a fost mesajul lui Bogdan.

sursa foto: northamptonchron.co.uk

Author