După ce în presă au apărut suficiente articole despre cazul său, Răzvan Ioan M. A decis să scrie un mesaj direct din „cămăruța” în care este izolat din 11 martie, după ce testarea cu Covid-19 a ieșit pozitivă, după câteva zile în care s-a întors din Polonia, unde fusese să susțină câteva probe profesionale. Mesajul a devenit viral în scurt timp, iar reacțiile oamenilor au fost copleșitoare. Menționăm că Răzvan nu a prezentat și nici nu prezintă în continuare vreun simptom, fiind, deci, un pacient asimptomatic.

„Dau astăzi, la fix o săptămână de când a început toată nebunia asta, proba de curaj a vieții mele de până acum. Da, #eusunt32. Am fost confirmat pozitiv cu CoVid-19, miercuri, pe 11 martie, la o săptămână după ce m-am întors din Varșovia, dintr-un ghinion teribil și pentru că așa a vrut Dumnezeu. N-o să vorbesc despre ce a apărut prin presă, pentru că mi-am spus punctul de vedere și cum au stat lucrurile. Singurul lucru pe care vă rog, pe voi toți care citiți aceste rânduri, este să gândiți. Să gândiți, să dați dovadă de solidaritate, de toleranță, de empatie și de înțelegere pentru toți semenii noștri.
Lucrul cel mai greu suportabil, pe lângă virusul în sine, necunoscut pentru mulți, și ce poate aduce cu el, este izolarea. Mă aflu internat într-o boxă de 2×2, izolat de tot ce înseamnă viață, aer, apă curentă, familie, prieteni, oameni, natură, igienă minimă, doar cu un telefon. Prin intermediul lui VĂ ROG DIN SUFLET, să stați acasă ! Sper din tot sufletul să înving acest virus cu pozitivitate, cu tratament, cu un psihic puternic și cu tot ce înseamnă ființa mea și ajutorul vostru. Dar pe voi, toți, vă rog, STAȚI ACASĂ ! Ascultați și urmați regulile impuse în aceste momente dificile, pentru că sunt în sprijinul nostru, al tuturor. Nu e vacanță; este o perioadă de stat în casă, lângă familie, cu gândul că trecem printr-un moment greu. Haideți să sprijinim autoritățile și sistemul medical și să #stamacasa pentru 14 zile. Eu nu mai pot să fac asta, deși mi-aș dori din tot sufletul, dar voi, cei sănătoși, ce scuză plauzibilă aveți #eusunt32 #stamacasa #măcarAcum #respectămRegulile
P.S. Zâmbetul n-o să mi-l învingă nici măcar virusul ăsta infect
P.S 2. Fiți mai buni…nu doare…”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

Cazul lui Răzvan a ținut câteva titluri în săptămâna încheiată, însă Răzvan ar putea fi dat drept exemplu de conduită în cazul în care apare și cea mai mică suspiciune de coronavirus. Mai exact, la Varșovia, la momentul susținerii probelor, nimeni din organizare nu a știut despre cazul doamnei din comisie care a fost depistată pozitiv, Răzvan M . fiind anunțat la câteva zile de când s-a întors, printr-un mail în care i se prezenta situația cu respectiva doamnă. Imediat și-a anunțat superiorii și după discuții telefonice, n-a mai ieșit din casă. Se întâmpla luni, asta după ce el, duminică, 8 martie, oricum nu ieșise nicăieri. Da, a ieșit în club sâmbătă (în timpul liber, când nu e nicio suspiciune, omul chiar poate face ce vrea!), după ce fusese la serviciu, însă, iarăși, el n-avea de unde să știe că e infectat (la întoarcerea în țară, Răzvan Ioan M. nu a fost plasat în carantină sau în izolare). Practic, de pe data de 8, el s-a autoizolat, a așteptat acasă să vină cei de la DSP pentru a-i lua probele, iar după aflarea rezultatului, seara, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase.
Din informațiilor noastre, prieteni cu el fiind, se pare că toate persoanele care au avut contact direct cu el și au fost testate au avut rezultat NEGATIV (dintre cele care au primit răspunsul), ceea ce înseamnă NU A RĂSPÂNDIT VIRUSUL, așa cum susțineau unele publicații. Restul poveștii, chiar o ținem pentru noi… Multă sănătate, Răzvan! #stațiacasa

 

Author