Tot ce trebuie să știi despre Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Oficial, înscrierile au început

Tot ce trebuie să știi despre Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Oficial, înscrierile au început

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019, organizat de Secretariatul General al Guvernului, în calitate de instituție organizatoare, este dedicat studenților și absolvenților formelor de învățământ din România și din străinătate.

Studenții și absolvenții sunt invitați să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituții și autorități publice. Programul, ajuns la a VII-a ediție, se va derula în această vară în perioada 15 iulie – 13 septembrie și va oferi participanților posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice centrale.
Dincolo de activitatea zilnică, internii vor participa la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.
Pe perioada programului de internship, internii vor beneficia de o indemnizație lunară de internship în valoare de 2.080 de lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat de internship din partea Secretariatului General al Guvernului.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2019 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:

  • 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;
  • 20 – 21 mai: evaluarea dosarelor;
  • 23 mai: publicarea rezultatelor;
  • 23 mai – 3 iunie: evaluarea aplicațiilor;
  • 4 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 10 iunie – 24 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
  • 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Detalii despre instituțiile partenere și ministerele la care puteți aplica dosarul găsiți pe https://internship.gov.ro/?fbclid=IwAR3efb3ftNaEqfga-EDPthu6FVKOKk_YPlt6wjDG1lsr0Wb5f5CQmkQPAYM


Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.