Instituția ieșeană va fi prezentă pe scena Festivalului Internațional din Serbia cu piesa „Plugarul și Moartea”, spectacol distins cu premiul UNITER în anul 2022.

„Săptămâna aceasta, Teatrul Național Iași va fi prezent în Serbia, la Niš, la Festivalul Internațional de Teatru „Theater at the Crossroads” (Teatru la răscruce), organizat de Teatrul Național din Niš, instituția ieșeană de teatru fiind singura participantă din România la acest eveniment. Invitată pe scena festivalului este recenta producție „Plugarul și Moartea” de Johannes von Tepl, în regia lui Silviu Purcărete, câștigătoare a premiului UNITER 2022 „Cel mai bun spectacol”. Reprezentația va avea loc pe 9 septembrie, la Teatrul Național din Niš. Festivalul dedicat teatrului din spațiul cultural balcanic se află la a treia ediție și se desfășoară în perioada 5-12 septembrie, la Niš, unul dintre cele mai vechi orașe din Balcani. Pentru competiția din acest an, reputatul teatrolog Vlatko Ilić, selecționerul festivalului, a ales șase spectacole din Serbia și din țările învecinate (România, Croația, Macedonia). Evenimentul își propune să promoveze asemănările și diferențele de identitate culturală a statelor și popoarelor care împart același spațiu cultural.”, se arată în comunicatul de presă pe care l-a transmis TNI.

 

Dramatizare și regie: Silviu Purcărete

Scenografie: Dragoș Buhagiar

Muzică originală: Vasile Șirli

Video design: Andrei Cozlac (Premiul UNITER 2022 pentru creativitatea video design-ului și mapping-ului)

Asistent regie: Radu Ghilaș

Asistent scenografie: Vladimir Iuganu

Filmări chroma: Alexandru Condurache

Transmisie online, operator video, asistență filmări chroma: Constantin Dimitriu

Distribuție: Călin Chirilă și Diana Chirilă, Petronela Grigorescu, Irina Răduțu Codreanu, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Camelia Bogleș, Smaranda Hăisan, Robert Agape, Marian Alexandru Chiculiță, Flavius Grușcă, Alexandru Maxim, Valentin Mocanu Cântă: Diana Chirilă, Diana Roman, Livia Iorga, Oana Sandu, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Smaranda Hăisan, Camelia Bogleș

 

sursa foto: Iulian Ursachi

Author