„Există viață după cancer”, lecțiile de viață ale celor care au învins cumplita boală

„Există viață după cancer”, lecțiile de viață ale celor care au învins cumplita boală

Mihaela Gheran Palade, președinta Asociației psiho-medicale „Bucuria de a fi”, propune publicului ieșean poveștile de viață ale celor care au demonstrat că boala nu are întotdeauna câștig de cauză. Vernisajul de artă fotografică semnat de Dragoș Iliescu va începe pe 20 martie, ora 15, în incinta Palatului Culturii din Iași, dată la care va fi lansată și cartea prin care autoarea descrie, pe lângă experiența nefastă pe care a trăit-o, și experiențele altor persoane diagnosticate cu cancer.

„Scopul proiectului este de a motiva, susține, încuraja și a sădi speranță în sufletul celor diagnosticați cu cancer, familiilor lor și de ce nu, și a majorității societăți care te îngroapă odată ce ai fost diagnosticat cu cancer.”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului.

Cartea este o lecție de viață motivațională pentru cei care, poate, în aceste momente se luptă cu boala care face ravagii în ultimii ani. Mihaela Gheran Palade a fost diagnosticată cu cancer la finalul anului 2015, iar atunci a făcut un legământ prin care și-a promis că după ce va trece cu bine de tratament, va împărtăși și cu alți oameni ceea ce ea a trăit, ca o speranță pentru bolnavii de azi și famiile lor. Și-a spus că îi va căuta și pe alții care au trăit aceleași experiențe și le va promova povestea, ceea ce a și făcut.

„Diagnosticul de cancer m-a proiectat, brusc, într-o lume complet nouă, incoloră, cu gust amar şi miros de citostatice – lumea pacienţilor. Este o lume complet nouă, în care aproape că nu mai contează celelalte roluri pe care le ai în viaţa ta, nivelul carierei sau banii din contul personal. Este o lume bântuită de frică, de durere şi suferinţă. O lume care defineşte o nouă faţetă a identităţii tale: cea de bolnav”, e mărturisirea pe care autoarea Mihaela Gheran Palade, de aproape 20 de ani psihoterapeut, o face la începutul cărții în care vom regăsi și poveștile lui Nicu Cozma, Ligia Cosoi, Iuliana Tomoioagă, Jan Cibotariu și Daniela Amihălăchioaei.

sursa foto: pagina de facebook a evenimentului „Există viață după cancer”