Sunt femei care își imaginează că un ten impecabil este rezervat doar vedetelor. Sunt sigură că veți fi mai aproape ca niciodată de reușită dacă veți citi mai departe, cu atenție.

Cu ustensilele potrivite și o rutină de machiaj bazată pe trei pași succesivi, acea față naturală și aspectul proaspăt pot fi propria voastră reflexie în oglindă. Sunt  trei aspecte importante în funcţie de care trebuie alese culorile machiajului:

Culoarea părului sigur că se poate schimba, dar,  în general, părul trebuie văzut ca o ramă pentru faţă. Machiajul trebuie ales în funcţie de acesta. Părul va influenţa, în primul rând, culoarea rujului. Ca o regulă generală, cele două ar trebui să se completeze reciproc. Cu cât mai deschis părul, cu atât de deschis trebuie să fie şi rujul, şi invers.

Culoarea feţei – pentru a determina corect culoarea feţei se va lua ca etalon zona de la încheietura mâinii  care nu a fost expusă la soare. O piele în tonuri de albastru are venele la suprafaţă sau par uşor roz. O piele în tonuri de galben apare în zona încheieturii mai bej, uşor galben, iar pilozitatea este adeseori mai accentuată.

Culoarea ochilor- este o constantă esenţială, în funcţie de care se vor alege culorile pentru farduri. Dacă vă doriți să purtați şi alte culori trebuie să știți că se potrivesc culorile complementare culorii ochilor.

Si nu mă opresc aici. Voi continua  cu încă 3 pași pentru machiajul fără defecte.

Pasul 1

Pregătiți tenul cu o bază de machiaj. Baza de machiaj se referă la o cremă, ser, produs care are scopul de a pregăti pielea pentru machiaj. Dacă aspectul produsului este translucid și mat, iar în momentul în care aplicați o cantitate mică pe mână acesta nu se lichefiază și rezistă sub forma unei perle, atunci probabil aveți un produs de calitate în mână. Culoarea acestuia poate varia de la transparent/ alb/ bej. Textura trebuie să fie groasă și translucidă, mată. Aplicați pe toată fața.

Pasul 2

Intră în scenă următorul personaj din povestea mea, cunoscutul  fond de ten. Fie că folosiți un burețel aplicator sau o pensulă, tehnica folosită va fi cea a  tapotării, a fixării produsului prin tamponare,  pentru a nu risca încărcarea inutilă a zonelor care nu necesită acoperire. Porniți din zona centrală a feței și aplicați produsul către contururile feței pentru un rezultat cât mai natural. Nu exagerați cu cantitatea de fond de ten!

Aplicați un corector/anticearcăn, camuflați impefecțiunile prin tapotări succesive sau estompați cearcănele prin tușe directe pe zonele de colorație închisă. La aplicarea anticearcănului trebuie să obtineți un plan cromatic uniform, să nu pară că aveți două „obloane’’ la ochi. Fixați cu pudră liberă sau transparentă prin mișcări de tapotare pentru a nu deranja baza aplicată în pașii precedenți. Pudra  transparentă rămâne pentru mine cea mai recomandată, iar ca textură, cea  liberă este o alegere  minunată. Pudra compactă riscă să încarce mult prea mult tenul și să dea un aspect tern. Astfel, fondul de ten va rezista mai mult și va avea un aspect mai natural.

Pasul 3

Aplicați fardul de obraz pe zona centrală a pomeților pentru a volumiza trăsăturile acolo unde, în mod natural, fața vi se colorează în urma expunerii la soare. Efectul va fi mult mai natural, iar aspectul general foarte proaspăt. Pentru machiajul ochilor vă recomand conturarea acestora cu fard sau cu creion la baza genelor de la colțul extern către cel intern, aplicând treptat din ce în ce mai puțină culoare. Rămâneți cât mai la baza genelor și, eventual, insistați puțin cu o pensulă fină pentru a vă asigura că fardul a pătruns și în micile spații dintre gene. Estompați dinspre pleoapa superioară înspre pliu, apoi aplicați un fard mai deschis decât conturul aplicat, cu ajutorul unei pensule cât mai lejere pentru a nu risca pătarea pleoapelor. Deasupra acestei zone, dar fără să ajungeți la sprâncene, folosiți o nuanță naturală, cât mai neutră, cum ar fi bejul sau altă culoare din această gamă.  Atât timp cât rămân într-o cromatică  caldă, totul e perfect.

Recomand o mascara waterproof, un gloss sau un ruj potrivit și gata!

Pentru un eveniment care durează mai mult, recomand un ruj non-transfer și gloss pentru strălucire. Nu uitați de machiajul corpului: decolteu, gât, picioare.

Acum sunteți  perfecte din cap până în picioare! Priviți-vă în oglindă și zâmbiți!

 

 

 

 

Author