Încă o performanță de excepție pentru Corul Aletheia din Iași. Coordonat de Dorina Iușcă, lector universitar doctor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Corul Aletheia (alcătuit din studenți, absolvenți și profesori) va participa la cel de-al IV lea Congres de Muzică Corală organizat de Conservatorul de Stat P.I. Ceaikovski din Moscova, răspunzând astfel invitației de a concerta pe data de 26 septembrie ca urmare a Premiului I obținut la Concursul Internațional de Muzică Corală Hajnowka din Polonia, anul trecut.

Corul ALETHEIA, PREMIUL I la Concursul Internațional Hajnowka din Polonia, 2016

Mănunchiul de oameni talentați și pasionați de arta corală aduce întotdeauna pe scenă, prin repertoriile alese, maniera interpretativă și limbajul muzical abordat, înălțătoare trăiri emoționale pentru toți ascultătorii, lăsând să se întrevadă mereu complexitatea artistică individuală a fiecărui membru al corului, perfect conectată la cea colectivă, acesta fiind probabil unul dintre atuurile principale ale corului, după muncă, implicare, credință.

Marele Premiu pentru România reprezentată de Corul ALETHEIA la Concursul Internațional de Muzică Corală „Коложский Благовест” din Belarus, 2016

Corul Aletheia a străbătut lumea în lung și în lat, depășind întotdeauna obstacolele legate mai ales de partea financiară. Anul acesta muzicienii vor fi susținuți de Consiliul Județean Iași, iar despre fascinanta poveste a Corului Aletheia vom scrie într-un articol mai amplu la întoarcerea muzicienilor în țară. Deocamdată să le urăm multă putere de muncă, repetiții valoroase, inspirație și mult succes la Moscova!

„Invitația domnului profesor Kalinin ne onorează deoarece pășim într-un spațiu cultural renumit pentru nivelul înalt al școlii de dirijat coral. Se spune că atunci când doi ruși se întâlnesc, reușesc să cânte la trei voci! Sperăm și noi să arătăm că atunci când mai mulți muzicieni ieșeni se întâlnesc, reușesc să scoată lacrimi de la cei ce îi ascultă deoarece muzica, vocile și sufletul românesc au avut dintotdeauna cu ce să impresioneze”, lect.univ.dr. Dorina Iușcă.

Author