Fundația Comunitară Iași investește bursa de 2200 de lei, pe care o oferi unui adolescent preocupat de studiu, astfel încât 1.800 de lei să ajungă în mâna bursierului, iar 400 de lei să acopere costurile de gestionare a contractelor de bursă (selecția bursierilor, monitorizarea bursierilor, materiale de comunicare și promovare) și sesiunile de formare, dezvoltare personală și socializare prin care bursierul să-și dobândească prietenii și încrederea în sine, de care are nevoie.

„Prin campania Big Sister, Big Brother cei care doresc să ajute la dezvoltarea armonioasă a unui tânăr se pot transforma într-un frate sau o soră mai mare și singuri sau împreună cu cei dragi pot alege să susțină cu o bursă în valoare anuală de 2.200 lei, un parcurs școlar merituos dar presărat cu dificultăți și neajunsuri materiale. În același timp selectează viitorul bursier și timp de un an, îi rămân aproape, urmărindu-i evoluția.

Anul acesta 120 de tineri care studiază în Iași au nevoie de un Big Brother sau o Big Sister pentru îndrumare și sprijin. Fii tu acela! Pentru că îți pasă de orașul de azi și de valorile tinerilor care vor construi orașul de mâine.

În dosarele bursierilor găsești un jurnal care vorbește în cifre și în contraste. Teancuri de diplome stau sub adeverințele de venituri familiale. Înțelegi că trăiesc alături de părinți aflați veșnic între ciocan și nicovală, care cumpănesc seară de seară dacă să plătească la timp facturile sau să-și sprijine copiii să strălucească.

Credem că tinerii adaugă valoare orașului nostru. Vedem în ei membri ai comunității care pot influența în bine, atât în prezent, cât și în viitor, comunitatea din care fac parte. De aceea, dorim să sprijinim elevii performanți, care investesc pasiune și determinare în formarea lor, pe cei care au standarde ridicate și ne inspiră prin exemplul lor să fim oameni mai buni. Ieșenii devin tot mai conștienți de impactul pozitiv pe care îl pot avea în viața tinerilor, angajându-se să contribuie financiar și moral la formarea lor. Sprijinul comunității îi ajută să-și atingă potențialul și să nu se piardă într-un parcurs de viață anevoios.

Implică-te în campania Big Sister, Big Brother și:

Oferă o bursă anuală, în valoare de 2200 de lei unui tânăr cu rezultate școlare bune și oferă-i încredere în el însuși! Fă din reușitele lui intelectuale, victorii pentru un Iași dedicat viitorului și rezultatelor de succes!

Faci bine în ritmul tău. Modalitățile de implicare îi permit donatorului să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Spre exemplu Matei plătește cei 2200 lei într-o singură tranșă, la debutul programului iar Oana alege să împartă suma în 10 tranșe lunare egale, de 220 lei.

Împreună cu prietenii tăi, susține cu 2200 de lei pe an, un adolescent care se luptă să nu-și abandoneze pasiunea! Lasă-l să-și găsească motivația în votul tău de încredere!

Laura și cei patru prieteni pe care i-a adunat în jur pentru a susține un bursier, contribuie împreună cu câte 440 lei, Andrei și cei patru prieteni ai lui, aleg să plătească lunar câte 44 lei pe lună, timp de 10 luni.”, se arată pe site-ul Fundației Comunitare Iași.

sursa foto și info: https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/sustine/big-sister-big-brother/?fbclid=IwAR331ZuDt89Jjp1YMJ9SKSsfUkxrIg5SrlAnFYVJFjjsdtbrLo11Wcl9Il0

Author