Arborele genealogic este un concept esențial pentru a ne înțelege ca indivizi. Acesta este baza existenței noastre și adesea ne oferă informații valoroase despre anumite experiențe pe care le trăim în prezent. Conceptul este unul de fundamental în metoda Recall Healing care ne menționează că fiecare individ este purtător al acestui arbore. De îndată ce începem să putem întrebări despre cei de dinaintea noastră, deblocăm și anumite aspecte din viața noastră și a familiei și aducem lumină, claritate și eliberare.

***ARTICOL SCRIS DE ANAMARIA DIACONU***

Nevoia de a ști mai multe despre strămoși

                          Eu sunt Anamaria, terapeut holistic și facilitator al metodei Recall Healing de mai bine de patru ani. Mă identific ca fiind o căutătoare necontenită a cine suntem noi cu adevărat, sunt fascinată de modul în care viața își pune amprenta asupra fiecăruia dintre noi și cum prin fiecare experiență ne face din ce în ce mai conștienti de noi. De asemenea, sunt și mama lui Vlad, un băiețel de 7 ani, datorită căruia mi-am început toate căutările într-un mod mai accelerat.

                            Pot spune că această chemare m-a ales. Am avut parte de o susținere foarte puternică, care într-un mod sau altul (prin venirea lui Vlad pe lume) m-a ajutat să îmi dau seama cine sunt, care este menirea mea pe acest pământ și încotro este benefic pentru mine să îmi desfășor activitatea. El a fost cel care a venit odată cu misiunea mea personală. Vlad este un copil cu nevoi speciale, i-a fost afectată partea motrice a corpului. Când am început să pun întrebări în interior, dar și în familie, am găsit pe parte paternă o verisoară care a avut o problemă mult mai apăsătoare ca a lui, referitor la mușchi. Mi s-a părut foarte interesant și m-am uitat care a fost dinamica în arbore, ce vrea să ne comunice, prin diferite diagnostice.

                       În Recall Healing, partea legată de mușchi are legătură cu înaintarea în viață, prin urmare a fost foarte interesant să îmi înțeleg propria viață. Eu, pe durata sarcinii, nu am putut să fac asta. Să ajungi la acele explicații ca să poți mai departe să conștientizezi anumite aspecte care par de nerezolvat este de neprețuit. De aici, pas după pas, căutare după căutare, am ajuns unde sunt astăzi.

Gândiți-vă că atunci când un măr apare într-un copac, tot copacul se bucură pentru acel măr.

Ce este arborele genealogic

                             Arborele genealogic este un concept, dar și un fel de hartă, folosită în Recall Healing. Acesta este viu și fiecare dintre noi îl purtăm în propriul trup, noi suntem arborele, întreaga familie. Când suntem în căutarea noastră, ne scufundăm foarte adânc și în viața strămoșilor noștri și a subconștientului familial. Atunci când tu te trezești, tu aduci trezirea membrilor familiei tale, tu ești lumina. Gândiți-vă că atunci când un măr apare într-un copac, tot copacul se bucură pentru acel măr.

                           Aceste întrebări răsar ca urmare a unei noțiuni numită fantomele trecutului sau traumele nerostite/neexprimate. Acestea sunt gândurile care au urmărit mai multe generații, fără să fie prelucrate, exprimate și care se răspândesc în ramurile acestui arbore al cărui purtător suntem și noi.

Exemplu ilustrat de arbore genealogic. sursa: recall healing

Câteva exemple care arată că am preluat ceea ce au trăit cei de dinaintea noastră

                               Tot ceea ce rămâne nerezolvat poate avea drept consecință îmbolnăvirea noastră, în urma unor abuzuri spirituale, verbale, emoționale, sexuale, financiare. Un exemplu care îmi vine în minte: dacă aveți în cămară mereu rezerve de mâncare și aveți un stres ca aceasta să fie mereu plină , m-aș întreba de unde vine această grijă de a avea mâncare. Poate este ideal să verificăm dacă un strămoș a murit pe front, de foame. Acesta este răspunsul a ceea ce strămoșii nu au putut să exprime.

                              Un alt exemplu poate fi: dacă pe partea maternă s-au pierdut copii, a fost un stres, nu s-a încheiat doliul pentru ei sau oamenii și-au dus doliul în tăcere și nu au vorbit despre acest lucru, pot exista conexiuni în arborele genealogic, într-un fel sau altul. Iarăși, este de ajutor să știm dacă purtăm numele unei anumite persoane din neam deoarece preluăm și energia persoanei. Luăm la purtător și bune, dar și mai puțin bune. De aceea, este important să facem tehnici prin care dăm înapoi ceea ce nu ne este benefic, cu recunoștința de rigoare. Este crucial să ne trăim propria viață, să fim în povestea noastră.

Înainte să știm cine suntem, este important să știm cine nu suntem.

Ce înseamnă a vindeca. sursa: recall healing

Tot ce se ține ascuns din varii motive se transmte până când cineva începe să pună întrebări și să vindece

                                     Ținând cont că noi suntem media părinților noștri, iar ei sunt media părinților lor și tot așa, ca noi să existăm, însumăm cel puțin șapte generații deasupra noastră. Prin urmare, tot ce se ține ascuns din rușine , reacredință, se transmite din generație în generație până când cineva ca noi începe să își pună întrebări. Există crime, copii din flori, copii dați spre adopție despre care, în multe familii, nu se cunoaște. În arborele genealogic este foarte important să existe echilibru. Prin urmare, rolul noilor generații este să aducă echilibrul care se poate manifesta prin boală, pierderi de tot felul, percepții că viața este grea, relații dificile care nu reușesc să curgă lin, pierderea locului de muncă, atragem tot felul de episoade care se repetă și ajungem să ne punem întrebări: „de unde vine situația asta?”, „de ce partenerul se comportă așa cu mine?” și așa mai departe.

                               Practic, sunt niște amprente mostenite pe care le ducem mai departe. În momentul în care realizăm că ni se întâmpla aceleași situatii și punem întrebări în familie despre ele sesizăm tipare. Spre exemplu: un bunic care a rămas fără avere, o străbunică căreia i-a fost luat terenul, asta legat de partea financiară. În funcție de ce considerăm a fi nepotrivit, dureros pentru noi, facem pasul spre schimbare, dar asta se poate întâmpla doar dacă vorbim foarte clar și ne cunoaștem istoricul.

                              Când îți pui întrebări, afli răspunsuri. Simplul fapt că ai putut să observi o dinamică, la nivel energetic, le aduce lor liniștea, Ie dă înapoi încrederea și locul cuvenit în neam. Când există un observator asupra unei situații, se schimbă direcția.

Începeți să vă cunoașteți familia

                         În încheiere, simt să spun, să vă îndemn cu căldură să vă cunoașteți familia, să puneți lumină acolo unde trebuie, să aflați ce le-a adus bucurie, care le-au fost grijile, lipsurile. Cu cât știți mai multe despre strămoșii voștri, cu atât ei vor rămâne vii în sufletele voastre și arborele va rămâne viguros și în armonie.

                     Pentru alte detalii, mă găsiți pe pagina Facebook InJoy Healing by Anamaria sau pe pagina oficială Recall Healing https://recall-healing.ro/page/2, în zona de facilitatori cunoscuți.
Detaliile de mai sus, dar nu numai, pot fi auzite și în interviul complet pe care l-am avut acum câteva luni în cadrul emisiunii „Pași spre cunoaștere, secretul transformării”, la Radio Terranova alături de Nina Ștefan, autor și trainer în evolutie personală – https://www.youtube.com/watch?v=oetxk_c-ax4&t=77s.

Author