„La mulți ani, regele meu! Azi, ești actorul principal! Te iubesc!”

„Și eu te iubesc. Ești regina mea. Într-o zi, ți-am dat o coroană de aur.”

Ce bucurie! Mihnea a mai crescut un an, 5 centimetri și trei numere la pantof, iar noi, ceilalți, ne-am simțit minunat lângă el. Acum 5 ani a înflorit ceea ce e frumos descris în cărțile de specialitate ca fiind numit drept „instinct matern”. Să fie cel mai frumos motiv de sărbătoare în familie? Să fie cel mai serios motiv pe care îl sărbătorește mama? Mama lui Mihnea are tot dreptul să se simtă importantă în această zi. 5 ani minunați de viață cu el, aproape 3 ani minunați în grădiniță cu el. Sunt bucuroasă că am ocazia să îl învăț să zboare și că părinții au încredere în praful magic pe care îl port zilnic cu mine.

Ziua de azi a fost insirație pentru mine și m-am întrebat dacă se mai poartă zilele de naștere în familie. Indiferent unde este ea sărbătorită- la locul de joacă, la cinema sau la grădiniță cu colegii de grupă- este bine să se urmeze niște constante. Le exprim mai jos:

  • Lista de invitați– în cazul de azi, Mihnea nu s-a rezumat doar la colegii de grupă, el fiind un copil prietenos și sociabil, i-a vrut pe toți copiii grădiniței noastre alături.
  • Întreținerea atmosferei– party fără spectacol și animatori nu se poate, așă că mulțumim echipei Marrionette Show care ne-a animat, a implementat jocuri de societate pentru copii, dansuri și alte activități diverse.
  • Tortul– momentul dulce al zilei mult așteptat de toți participanții la ziua festivă, de aceea trebuie avut grijă la alergiile alimentare: alergii la ouă, la gluten, la nuci, la ciocolată, la alune și lista poate cotinua. Tortul din laboratorul din cartier nu și-a avut locul astăzi, ci a fost preferat cel preparat în bucătăria proprie a grădiniței. A fost lipsit de diverse popoțăneli stridente și cu ce este la modă acum din desenele animate.
  • Detaliile– popcorn, vată de zahăr ce mi-a adus aminte atât mie cât și părinților de plimbările de duminică din parcul Copou din frumosul nostru Iași.
  • Dresscode– în funcție de tematica petrecerii și dorința copilului.

E clar că nu există părinte care să nu își pună întrebarea unde ar putea să îi organizeze copilului ziua de naștere, de aceea, vin în continuare cu câteva idei sau concepte de petreceri de copii care să se lase cu voie bună, distracție și o mare colecție de amintiri:

  • Cățărări outdoor– aici își descarcă bateriile, își testează abilitățile sportive și profită de vremea frumoasă. Recomandări- Hamak.
  • Bowling & Cinema- de la o vârstă își doresc altceva față de spațiile de joacă cunoscute. Ei doresc să testeze din plăcerile auzite la adulți- Iulius Mall.
  • Pool party & călărie- vara permite acest tip de petrecere. Copiilor le place acțiunea, le place apa inclusiv bălăceala, le plac animalele și este deci o soluție bună pentru o super petrecere- Colț de Rai (Popricani).
  • Paintball & airsoft & atv&- Un concept pentru copiii mai mari, unde li se dezvoltă spiritul de echipă, câștigă încredere în ei, dezvoltă abilități de lideri plus că este și multă distracție. – Atv Fun, Cabana Bucium.
  • Ateliere de olărit, de pictură- potrivit mai multor vârste. Distracția e garantată plus că cei care petrec pleacă cu multe amintiri acasă. – Flori de Portocal, Oz- Magia Jocului.

Sunt curioasă dacă aveți și alte idei ingenioase pentru o super petrecere cu ocazia unei zile de naștere unde să se simtă personajul principal din povestea lui. Cine împărtășește cu noi? Hai, dați sfoară în țară!

 

 

Author