Atunci când vrei să aduci o notă sofisticată machiajului, una dintre soluții ar fi aplicarea unui eyeliner. Poate fi folosit un creion, un eyeliner cremos pentru care îți trebuie o pensulă  sau poți achiziționa un eyeliner sub formă de stilou sau pix cu pensulă inclusă. Fie că vrei să ieși din tipare cu un cat-eye elegant sau vrei doar să evidențiezi ochii, aplicarea unui eyeliner îți garantează un look cool. Deci, vrei să știi cum să aplici eyeliner-ul ca un profesionist ?

  1. Aplică baza de machiaj/primer.

Dacă ai încercat să aplici eyeliner și te murdărești sau nu se fixează așa cum îți dorești sunt două posibilități: ori nu ai pregătit cum trebuie pleoapa pentru machiaj, ori produsul nu este cel potrivit.

  1. Alege tipul de produs eficient

Creioanele și tușurile solide sunt mai ușor de aplicat decât cele lichide. Alege varianta convenabilă ție pentru un rezultat reușit.

  1. Poziționează mâinile corect.

Nu vrei să vezi urme sau o linie strâmbă în loc de o linie perfectă. Ai nevoie de o suprafață plană,  pe care să-ți sprijini coatele. Următoarea mișcare este să te folosești de mâna stângă, cu care vei trage de pleoapă pentru ca pielea să fie foarte întinsă.

  1. Trasează linia în funcție de morfologia ochiului.

Dacă ochii sunt apropiați, nu vei trasa linia până în colțul intern al ochilor. Dorința ta este să echilibrezi și în nici un caz să creezi iluzia că ochii sunt și mai apropiați. Dacă ochii sunt îndepărtați atunci te poți „juca” cu eyeliner-ul până în colțul intern al ochilor, ceea ce este chiar indicat. Dacă ochii sunt cu pleoapa căzută, nu vei merge cu linia de eyeliner pâna la colțul extern al pleoapei, te vei opri puțin înainte de capătul extrem .

Nici un ochi nu este la fel ca celălalt. De aceea, începe să trasezi linia la ochiul mai problematic.Te poți trezi că ai o linie grozavă la un ochi, dar la al doilea nu vei mai avea succes.

  1. Culorile

Poți alege orice culoare de eyeliner dorești. Ba chiar poți alege două. Aplici la baza genelor un eyeliner de culoare neagră, iar deasupra poți să aplici unul violet, verde sau albastru. Sigur vei impresiona.

  1. Trasarea liniei cat-eye

Primul pas este să aplici o linie fină la baza pleoapei superioare. Apoi, cu ochii deschiși, trasezi o linie în colțul extern al pleoapei inferioare, cu direcția către sprânceană și o orientezi în funcție de cum ai dori să arate la final linia. Din acel moment ai de făcut legătura dintre linia de la pleoapa superioară și cea inferioară. Important este să obții o linie care să aibă volum gradat.

  1. Înlocuiește modelul de tuș o dată la doua luni pentru că se poate umezi sau prinde bacterii.

Un eyeliner lichid are termen de valabilitate între patru și șase luni din momentul deschiderii.

De ce să îți remodelezi chirurgical pleoapele? Este de ajuns să pui un pic mai mult eyeliner, asta-i tot!

 

*sursa foto: pinterest.com

Author