Studiile arată că femeile care poartă un machiaj la birou potrivit au șanse mai mari de promovare, sunt respectate și mai receptive la a învăța continuu. Adevărat sau nu, părerile vor fi întotdeauna împărțite. Imaginea profi și competența sunt factori importanți în mediul corporatist și nu numai. Machiajul, coafura, manichiura, vestimentația trebuie privite și abordate cât mai serios, mai cu seamă atunci când mergi la birou sau când ai o întâlnire business.
Machiajul la birou trebuie să pună în evidență frumusețea naturală, să ofere celor din jur o imagine plăcută, să fie ușor de realizat, în 15-20 de minute.
Am observat că cele mai multe dintre femeile care merg la birou nu obișnuiesc să se machieze, iar altele folosesc fie un ruj prea intens, fie un fond de ten nepotrivit (ca și culoare și/sau textură). Sigur că poți arăta foarte bine și fără machiaj la birou, dar și în acest caz, o tușă de rimel sau un ruj bine ales aduce plus valoare imaginii. Este, de asemenea, important și în ce domeniu lucrezi. Poți avea un machiaj îndrăzneț, poți fi inventivă și foarte colorată dacă poziția pe care o ocupi îți poate permite.
Astăzi am ales machiajele ,,cuminți’’și mă voi adresa celor nu prea curajoase în materie de machiaj sau celor care nu-și pot permite un look intens.
Ce culori alegem pentru fard
În ceea ce privește alegerea culorilor criteriile pot fi subiective. Important în alegerea culorilor fardurilor este sistemul de iluminare în care persoana își va petrece ziua respectivă, preferințe și cu siguranță vom ține cont si de ce este ,,la modă’’.
Nuanțele reci (gri, verde, roz) sunt indicate pentru o iluminare clasică, lumină incadescendentă (lumina caldă).
Nuanțele calde (bej, maro) sunt alegerea cea mai fericită pentru o iluminare pe bază de halogen (lumina rece).
De evitat culorile puternice, metalice, sidefate sau tușul, mai ales cel de culoare neagră! Puteți opta pentru un tuș de culoare maro.
Fondul de ten trebuie ales cu grijă, să aibă o textură fluidă, potrivit tipului de ten. Atenție la aplicarea acestuia, să nu existe diferențe între față, maxilar, gât.
Dacă este necesar se poate aplica anticearcăn, dar și aici țineți cont că acesta trebuie să fie cu unu-două tonuri mai deschis decât fondul de ten. Uniformizați diferențele de plan în contextul feței pentru a nu se încărca excesiv această zonă. Ulterior, se va aplica pudra care nu trebuie să încarce .
Recomand ca machiajul ochilor sa fie de bun gust!
Folosiți un creion dermatograf (maro sau gri) pentru a contura pleoapa superioară cât mai aproape de linia genelor. Conturați și pleoapa inferioară doar pe jumătate, apoi puteți aplica farduri în tonuri de maro, gri, bej.
Rimelul și blush-ul
Rimelul este opțional, există riscul ca datorită oboselii să frecăm ochii.
Blush-ul ( fardul de obraz) este pata de culoare pentru pomeți. Scopul său este de a da impresia unui ten sănatos, ușor îmbujorat.
Dacă accentul a fost pus ceva mai mult pe ochi este de preferat ca rujul să fie natural. Poate fi o culoare apropiată de cea a buzelor. Îndrăzniți să aplicați și putin gloss. Atenție și aici să nu depășească conturul natural al buzei. Dacă nu este respectată această regulă, machiajul buzelor poate deveni vulgar!
Un lucru este cert : pe măsură ce vom acorda atenția cuvenită machiajului pentru orice eveniment sau perioadă din zi, vom avea mai multă încredere, vom avea o atitudine pozitiva și o zi minunată!