Sigur că nu există femeie pentru care trecerea timpului să nu fie o temere, chiar dacă procesul de îmbătrânire nu ocolește pe nimeni. Mereu am auzit „să îmbătrânesc frumos măcar”, iar azi, datorită evoluției pe care chirurgia estetică a cunoscut-o, chiar se poate să fentezi anii. Nu în buletin, dar pe chip, sigur, iar una dintre metodele „revoluționare” la noi, căci în Japonia sau SUA există de peste 20 de ani, este „tratamentul vampirilor”, adică terapia cu plasmă îmbogățită în trombocite.

           


„Procedura este eficientă nu doar pentru regenerarea celulară la nivelul feței sau chiar a întregului organism, ci și pentru tratamentul cicatricilor posttraumatice, postacnee, postcombustionale etc. În combinaţie cu vitamine şi oligoelemente, acest tratament este deosebit de eficient pentru tratamentul alopeciei (căderii părului), atât la bărbaţi cât şi la femei. Practic, după injectare, trombocitele eliberează progresiv citokine (factori de creştere) care ating un nivel maxim la 7-10 zile. Din acest moment se constată că pielea începe să capete un aspect din ce în ce mai luminos, mai radios. Ridurile fine se diminuează, iar efectul maxim se obţine la trei săptămâni de la injectare. În acest timp, are loc o producere de colagen, formare de noi vase de sânge, multiplicări celulare în zonele tratate. Folosit în asociere cu acid hialuronic, tratamentul poate realiza şi augmentarea rapidă în volum în zona şanţurilor lacrimilor, nazogeniene, pentru mărirea / ridicarea pomeţilor.”, ne-a spus dr. Sidonia Susanu de la Susanu Clinic (www.susanuclinic.ro).

Chiar dacă pare ușor „înfricoșător”, tratamentul vampirilor nu este nici pe departe dureros. Practic, pacientului i se recoltează o cantitate de sânge care se introduce într-un recipient special pentru a fi centrifugată, din care se extrage doar un strat de trombocite care va fi injectat în zona dorită. Efectul maxim se obține după 2-4 ședinte, efectuate lunar, recomandat fiind ca la 6 sau 12 luni să se revină la clinică pentru întreținere. Nu există reacții alergice, apariția unor mici vânătăi sau umflături la nivelul pleoapelor fiind singurele posibile efecte, firești, spunem noi, ca după orice mică injectare, însă care nu „rezistă” mai mult de 3-5 zile de la procedură.

„Avantajul este că procedura, deși apreciată de mulți ca fiind una strict de estetică, să nu-i spunem ‹‹moft››, poate fi cu succes folosită și în tratamentul de corectare a eventualelor cicatrici rămase după intervențiile chirurgicale, a arsurilor, tenului acneic, vergeturilor și chiar în tratamentul împotriva căderii părului.”, a completat dr. Sidonia Susanu.

Author