Știm cum e să spunem „gata, de luni merg la sală!” la fiecare început de an sau de lună, fără a menționa dacă e vorba despre sala de mese sau oricare altă sală. Asta așa, ca o glumă fix la început de „povestioară”. Am să vă vorbesc din prisma celei care a făcut sport de performanță în adolescență (vreo 6-7 ani în total) și care, odată ce-a pus ghetele în cui, nici că n-a mai călcat pe terenul de sport decât extrem de rar și mai des în perioada facultății. La mine nu mai este vorba despre „nu am timp”, cât despre „nu am chef”, iar faptul că organismul mă ajută, recunosc, mă lasă într-o zonă de confort din care am mai avut mici escapade cu înotul. Evident, entuziasm la început, delăsare pe parcurs… Totuși, stând de vorbă cu Mihaela Micu, antrenor la Xtreme Body Iași (lângă Forever Living, Păcurari), „inovația” care de ani de zile face ca efortul să nu mai fie o corvoadă, mi-am dat seama că soluții există, trebuie doar să ai motivația și deschiderea de a încerca.
„În privința tehnologiei EMS, reticența a existat pe la începuturi, când oamenii nu erau încă familiarizați cu efectele benefice pe care cele câteva minute de antrenament le pot avea asupra organismului. Noi am fost printre primii din Iași care au adus pe piața ieșeană primele aparate Xbody, eu fiind cea care m-am îndrăgostit la propriu de această tehnologie în timp ce eram într-o vacanță. Mi-am zis că acesta va fi următorul business, un business pornit dintr-o pasiune a mea, pasiune care nici măcar nu s-a diminuat chiar și după atâția ani distanță. E foarte important ca oamenii să aibă curaj să testeze și metode alternative sportului standard, iar noi suntem alternativa. Să nu vă imaginați că după o ședință Xbody plecați acasă odihniți. S-ar putea să vă surprindă faptul că în 20 de minute de antrenament Xbody, musculatura este lucrată chiar și de cinci ori mai intens decât la sală!”, menționează Mihaela Micu de la Xtreme Body Iași.

Dar ce face Xbody și nu face sala?
Totul se măsoară în timp, la urma urmei. Cu Xbody, câștigi timp. Evident, pe lângă pierderea în greutate și tonifierea musculaturii, „senzorii” acționând chiar și ore bune după încheierea antrenamentului. Iar dacă ai probleme cu spatele, vestea e și mai bună pentru tine, căci tehnologia EMS este des întâlnită în recuperarea pacienților care au suferit intervenții în zone musculare, inclusiv hernii, și chiar și în cazul celor care suferă de diferite forme de paralizie sau chiar comă. La un momentat dat, chiar a circulat o știre conform căreia, inclusiv în tratamentul și recuperarea fostului mare campion de Formula 1, Michael Schumacher, aflat de ani de zile în comă indusă după un accident pe o pârtie de ski, ar fi tratat cu tehnologia EMS. Ba mai mult, vorbim și de o corecție a posturii trupului, îmbunătățirea circulației sângelui, creșterea masei musculare și, cel mai drăguț, e chiar indicat femeilor care tocmai au născut și doresc să-și recapete silueta într-un timp scurt, mai ales că știm că în cazul lor, orice minut e important…
„Xbody nu este un simplu antrenament, e nevoie de o coordonare cu instructorul, e un antrenament unu la unu și asta face ca în acele minute, atenția să fie exclusiv acordată mișcărilor. Echipamentul special ajută la reglarea intensității electrice, în funcție de gradul de suportabilitate a fiecăruia. Cel mai fain moment e finalul, când efectiv vezi cât de transpirat e cel din fața ta, când acesta îți spune că nu mai poate, că este rupt. Înseamnă că antrenamentul a fost unul reușit!”, completeză Mihaela Micu.
***mai multe detalii puteti afla de pe pagina de Facebook Xtreme Body- https://www.facebook.com/XtremeBodyIasi/