Creionul este unul dintre cele mai folosite produse pentru machiaj. Vă mărturisesc că în machiajul profesional există tehnica creionului, tehnică pe care o predau la școală, cursantelor mele. Această tehnică este axată pe corecția formei ochiului, studierea și cunoașterea anatomiei feței, direcției liniilor  în machiaj și lucrul cu volumele și adânciturile ochiului. Pentru a realiza un machiaj corector în tehnica creionului trebuie atenție la fiecare pliu, rid, direcție și volum al ochiului(arcadă, pleoapa mobilă), cât și la proporțiile ochiului  în raport cu nasul, zona tâmplelor, sprâncene, întreaga față. Este cea mai indicată tehnică de corecție pentru ochii cu pleoapa căzută, ridată, cu multe pliuri, ochi asimetrici, adânciți, cât și pentru punerea în evidență a unei forme frumoase a ochiului.

Fie că îl folosim pentru conturul ochilor, pentru stilizarea sprâncenelor, pentru buze sau ca fard de pleoape,  creionul trebuie ascuțit întotdeauna înainte de folosire, atât ca metodă de igienizare, cât și pentru a putea obține cel mai reușit rezultat.
Cu cât ne gândim mai mult la acest produs de machiaj, cu atât vom reuși să îi recunoaștem meritele. Cu un creion poți transforma un machiaj de zi într-un machiaj de seară, poți face ca ochii să pară mai mari, mai lungi, mai luminoși, poți intensifica nuanța irisului.
Ca sfat, vă spun că zona din jurul ochilor trebuie protejată cel mai mult (fiind una dintre cele mai sensibile zone ale feței). De aceea, creioanele trebuie să fie de bună calitate și folosite în mod igienic.

Există și creioanele Khôl, pentru mucoasa conjuctivală care, prin flambare la flacăra unui chibrit sau brichetă, va deveni mai aderent și mai usor de aplicat (este, de fapt, cea mai bună metodă igienică). Multe femei apelează la creionul dermatograf colorat în defavoarea eyeliner-ului colorat pentru că tehnica este mult mai ușor de controlat și permite realizarea unei linii ușoare, fine. De asemenea, avantajul creionului khol este că poate fi folosit pe conjunctivă și duce la accentuarea irisului.

Atunci când se dorește aplicarea creionului pe pleoape, acesta nu se aplică direct pe acea zonă, ci mai întâi pe mână, în strat gros, și apoi, cu ajutorul unei pensule retezate oblic, se aplică pe pleoape. Nu se aplică în linie continuă, ci în linii întrerupte, dinspre unghiul extern către unghiul intern, apoi, cu ajutorul unei pensule de blending, se estompează până la intensitatea dorită.
Ca recomandare generală  pentru persoanele cu ten deschis ( persoanele blonde), culoarea creionului poate fi gri, albastru marin sau gri-blond; pentru persoanele cu ten  închis,  creioanele pot avea culoarea maro, negru sau burgundi. Dacă ai nevoie de un machiaj mai special, care să-ți pună foarte bine în evidență  ochii, poți opta pentru aplicarea unor gene false. Genele oferă un efect suprinzător de mărire.
             Sprâncenele pot primi forma potrivită atât cu ajutorul unui fard, cât și cu ajutorul unui creion. În funcție de culoarea părului se aleg și culorile creioanelor pentru sprâncene. Când culoarea părului este deschisă (ex.blond, blond-cenușiu), culoarea cea mai potrivită  pentru sprâncene este cu unu –două tonuri mai închisă.  Când culoarea părului este închisă (ex.șaten închis, negru ), culoarea  aleasă pentru conturarea sprâncenelor va fi cu unu-două tonuri mai deschisă decât culoarea părului. Atenție, creionul va fi foarte bine ascuțit pentru desenarea cât mai exactă a firelor de păr!
             Creioanele pentru conturul buzelor trebuie ascuțite înainte de fiecare machiaj, condiție obligatorie din motive igienice. Buzele trebuie hidratate foarte bine în prealabil, creionul trebuie să fie în ton cu culoarea rujului, excepții se fac doar în cazul machiajelor  fantezie, podium. Pentru a crește volumul buzelor nu este neapărat să faceți injecții cu botox sau alte asemenea intervenții. Faceți rost de un creion alb, special pentru machiaj, și după ce ați aplicat rujul, trasați întregul contur al buzei superioare  iar pe cea inferioară aplicați creionul pe zona de mijloc. Efectul vizual va fi minunat.

      Iată ce poate face un creion ! Cu ceva exercițiu și imaginație , sigur veți reuși și voi!

Author