Ina Paladi, cicatrizant pentru suflete

Ina Paladi, cicatrizant pentru suflete

Femeia cu părul-frate cu soarele, ochii pătrunzători, pasională, altruistă, credincioasă… Ina. Ina Paladi. Ea este cea despre care poți scrie liste întregi de atribute, trăsături de caracter, pasiuni, convingeri, ca un izvor nesecat de bine!

Un dialog cu această femeie nu face decât să te scuture, să-ți alunge orice urmă de deznădejde, croindu-ți în suflet doar ce e senin precum cerul în veri cuminți, deși viața nu a fost întotdeauna precum rochițele din copilărie și nici ca alinturile mamei sau ale tatei.

Cine este Ina Paladi?

Ina este, din păcate sau din fericire, o muritoare de rând. Sunt mama a trei copii minunați! Sunt româncă basarabeancă, unionistă, evident! Susțin și cred în reunirea României! Sunt monarhistă, pasionată de istorie și de politică și îndrăgostită incurabil de poezie, romanțe și muzică interbelică, de aici probabil și dragostea pentru tangoul argentinian! Ador să gătesc și să privesc fotbalul. O visătoare și o nebună incurabilă care crede în puterea cuvântului POT. O proastă deșteaptă!

O știu ca artist, artist polivalent, dar ea e mult mai mult de atât…

Sunt actriță, regizor și profesoară de teatru. Am în palmares o mapă întreagă de diplome de absolvire a diferitelor cursuri de specialitate și dezvoltare personală. Am făcut și balet și dans și modeling și canto etc., toate la nivel de  profesionist, dar marea mea dragoste rămâne teatrul.

Ce iubești cel mai mult pe lumea asta?

Viața! Cu tot ce mi-a oferit și îmi oferă! Îmi iubesc până la lacrimi părinții, sora și copiii! Ador cafeaua amară fără zahăr și lapte, ciocolata neagră, marea și vântul! Îmi plac îmbrățișările și sărutările! Și lista poate continua!

 

Ce nu iubești deloc?

Carnea de oaie și tăcerea. Și când spun tăcere, nu mă refer la momentele alea de izolare de care avem nevoie câteodată, ci la tăcerea care duce la indiferență, la minciună, la trădare…

Cu cine semeni la chip? Cu mama sau cu tata?

Eu sunt fata tatei și spun asta cu mare mândrie, nu că nu aș semăna și cu mama, dar de când m-am născut aud “bucațică ruptă tat’su”! Noi suntem două surori și ambele semănăm și cu mama și cu tata, dar pentru că taică-meu și-a dorit foarte mult un băiat mă purta peste tot cu el și m-a învățat ca pe un băiat multe lucruri care azi îmi sunt de mare folos! Și le mulțumesc pentru asta și pentru tot ce au făcut și fac pentru mine și copiii mei. 

Vai, la capitolul părinți și copilărie pot vorbi zile întregi! Dar mă opresc doar la alintul “Floarea tatei, floare!”, “Aurul mamei, aur!”, “Prințesa tatei, prințesă!”. Așa îmi alint și eu copiii acum.

Cine ți-a fost sprijin în majoritatea situațiilor delicate?

Eu sunt și am fost dintotdeauna o norocoasă, fapt pentru care am avut mereu oameni buni la chip și suflet lângă mine, fie că era sau este vorba de momente frumoase sau mai puțin frumoase. Plus că mai am și eu o trăsătură de caracter care mă face să fiu puternică orice mi s-ar întâmpla. Un fel de autopilot sau cicatrizant de suflete. Dar orice s-ar întâmpla am alături familia!

Unde ai vrea să călătorești?

Ador călătoriile, de aceea, ori de câte ori am ocazia, o fac! În cel mai apropiat timp îmi doresc să ajung în Taj-Mahal. Ador poveștile de dragoste! Și, evident, în Buenos Aires, patria tangoului!

Ce ai schimba în societate dacă ai avea această putere?

Ăsta e un subiect delicat și foarte complex. Eu am un crez: AZI, AICI ȘI ACUM. Eu nu aștept puterea de mâine, fac azi ce POT. Mă implic cum pot, cum știu, iar dacă nu știu, întreb. Consider că fiecare trebuie să-și facă treaba sută la sută în domeniul în care e cel mai bun și atunci lucrurile se vor schimba. Îmi doresc să am suficientă putere să-i POT motiva pe copiii mei să își ducă misiunea pe pământ cu multă sârguință și dăruire, pentru că ei sunt viitorul meu. Trebuie să le fiu un bun exemplu.

Ce îți dorești să spui lumii întregi?

Să ținem minte că nu suntem pisici și deci, nu avem nouă vieți! Să ne iubim necondiționat, să zâmbim, să ne îmbrățișăm. Loc sub soare are fiecare!

 

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.