Suntem mulți cei care poate nu ne-am gândit că vom ajunge ziua în care vederea ne va fi slăbită și vom fi nevoiți să purtăm un „accesoriu” de care sigur nu voiam să auzim și fugeam când eram mici, ochelarii de vedere. E drept, pe vremea în care noi eram mici, moda ochelarilor de vedere nu era atât de evoluată, erau „funduri de borcan” suficient de inestetice și indezirabile, iar în minte în vine telenovela „Betty cea urâtă”. De fapt, dacă îmi amintesc bine, copii fiind, la școală, chiar așa îi porecleam noi, cei fără ochelari, pe colegii care aveau ghinionul de a avea probleme cu vederea. Azi, toate aceste glume ale noastre, inocente și prin „vârtejul” cărora am trecut toți, speculate fiindu-ne defectele, s-ar traduce prin „bullying”. Pentru noi, era distracție, iar în rolul „victimei” ajungeam toți la un moment dat, dar ne „căleau” toate aceste glume. Anii au trecut, iar eu, deși nu mi-aș fi imaginat că voi purta ochelari vreodată, am ajuns la o dioptrie de aproape -2 și cilindru la ambii ochi, ceea ce înseamnă că fără ochelari, nu văd deloc în regulă și nu de puține ori m-au tras unii de mânecă pentru că „m-am făcut că nu îi văd”, dar ghici ce?!?, chiar nu îi văzusem…

Ochelarii au devenit un trend în ultimii ani, mulți fiind cei care îi poartă doar din rațiuni estetice, mai ales că acum există și o largă varietate de modele care se adaptează perfect fizionomiei noastre. Poate de aceea pare atât de anevoioasă alegerea ramelor perfecte, în acord cu trăsăturile fizice și de personalitate, dar și cu… bugetul pe care ești dispus(ă) să-l aloci achiziționării acestora, mai ales dacă nu ai o dioptrie stabilă și vei fi nevoită să-ți schimbi lentilele mai des. Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că niște rame de ochelari „top” înseamnă design, rezistență (vei vedea că vei adormi cu ei uitându-te la film, de exemplu :)) ), materialul folosit, greutate și chiar adaptabilitate. Deci, fă economie de la alte lucruri, nu de la această investiție făcută de nevoie, nu din moft! Oricum, stai liniștit(ă), un optometrist bun va ști întotdeauna ce rame să-ți recomande pentru ca acestea să îmbrace armonios ansamblul, nu să te facă să-ți fie rușine să porți ochelarii… Bine, acum ai grijă să mergi la un control la oftalmolog mai întâi, nu te lăsa în baza optometristului pentru că s-ar putea să ajungi în situația în care am ajuns eu.

De nevoie sau moft, ochelarii pot camufla cu grijă emoții sau o privire pregătită de flirt, dar, în același timp, atrag atenția și mai mult asupra noastră, mai ales atunci când ramele sunt… inedite, cu un „croi” aparte. Adică ramele prost alese pot scoate și mai mult în evidență defecte pe care le-am vrea ascunse și cred că nimeni nu-și dorește asta, nu? Iar dacă e să avem în vedere și cât de mult vorbesc ochelarii despre noi, hmmm… gândește-te că ei pot transmite acea parte dintr-o personalitate cuminte, jucăușă, rigidă sau plină de sex apple. Ai grijă la nuanțele alese, mai ales că acum chiar găsești toate culorile posibile, dar și la forma ramelor care trebuie să fie în deplin acord cu stilul nostru vestimentar, mai ales. Cât despre ideea de a purta ochelari de brand, aveți grijă să nu vă poarte ochelarii pe voi. Cu alte cuvinte, așa cum se întâmplă și în cazul hainelor de brand, oricine își va da seama că nu vă reprezintă un obiect de brand dacă acesta nu e încadrat perfect în acord cu personalitatea voastră!

Și, totuși, cum încadrăm ochelarii într-un ansamblu? Ai în vedere următoarele tips-uri și nu uita că e important ca atunci când alegi ramele de ochelari să ai o coafură pe care o porți cel mai des și fii îmbrăcată așa cum obișnuiești zi de zi:

  • Ramele dreptunghiulare compensează trăsăturile unei fețe rotunde;
  • O față pătrată e încadrată perfect de o ramă rotundă, subțire;
  • Ramele tip pisică se potrivesc celor cu față triunghiulară;
  • Ochelarii cu rame de tip wayfarer sunt sugerați a fi purtați de cei care au fața în forma de inimă;
  • O față ovală cere ochelari supradimensionați.

*sursa foto:ochelarivintage.com

*sursa foto articol www.platinumoptic.ro

Author