Au mai rămas câteva zile până când ieșenii vor putea cunoaște specificul altor popoare în cadrul Festivalului Multiculturalității și al Festivalului Turcesc.

”Acest eveniment unic dă posibilitatea ieșenilor să cunoască cultura , obiceiurile și tradițiile altor popoare. Pe scena special amenajată în Parcul Expoziției vor urca elevi talentați care îi vor încânta pe participanți cu dansurile lor tradiționale și cu vocile lor deosebite. În cadrul acestui eveniment, ieșenii au acces gratuit la spectacolele organizate în Parcul Expoziției.”, se arată în comunicatul de presă transmis de organizatori.

Pe aleile Parcului Expoziției vor fi amenajate mai multe standuri multiculturale în care vor fi expuse costume tradiționale și elemente de cultură națională.  De asemenea, gurmanzii vor avea de ales dintre zecile de sortimente de mâncare tradițională turcească atent pregătite de meșteri bucătari.

Evenimentul este organizat de Fundația Lumina Instituții de Învățământ , Fundația Tuna, Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași, în parteneriat cu Primăria Iași și Palatul Copiilor Iași.

 

Author