”Bine ați venit în anii 1930”, ne-ntâmpină Andu Peride imediat ce ne deschide ușa boutique-ului Gentlemen Exclusive, situat pe ulița veche a rafinamentului și eleganței din Iași, strada Cuza Vodă, la etajul unei clădiri care epatează prin stilul arhitectural specific secolului al IXI-lea. Locația ideal aleasă vorbește prin autenticitate, fiecare piesă de mobilier sau decorațiune având propria istorisire. Fundalul muzical e din același peisaj de poveste cunoscut din cărți, ilustrații și producții cinematografice.

”Prin „Gentlemen Exclusive” dorim să inițiem, să dezvoltăm și să menținem o campanie de prezentare și educare atât la nivelul esteticii vestimentare, cât și la nivelul comportamentului social, cu radacini în „tradiționalul impresionabil” și cu valențe de exprimare la dimensiunea secolului XXI.”, spun cei de la Gentlemen Exclusive.

Ideea de business le-a venit în momentul în care și-au dat seama că e nevoie de o redimensionare a atitudinii urbane față de cotidian, o revitalizare a valorilor tradiționale românești, updatate anului în care trăim. Comerțul nu e scopul principal, ci vorbim de o calibrare a pasiunilor pentru frumos, stil și arta tendințelor glamour de odinioară, atunci când femeile înaltei societăți ieșene ieșeau la promenadă îmbrăcate în dantele fine, accesorii ample și atent alese, în timp ce bărbații nu renunțau la costum și pălărie impecabil asortate. Totul pare atent asamblat, într-un echilibru perfect care îmbină frumosul, iubirea de oameni și stilul boem. La ”Gentlemen Exclusive”, accentul cade pe calitatea țesăturilor și detaliile care fac diferența. Avantajul croitoriei la comandă? Oferă clientului un stil propriu prin care i se ascund imperfecțiunile.

Educația primită acasă schimbă percepții în ochii celorlalți interlocutori. Respectul vine odată cu încrederea pe care o oferi. Să reinventăm standardele bărbaților de odinioară e ceea ce ne-am propus să facem în momentul în care am hotărât să ne organizăm într-o asociație în care politețea, eleganța și discreția sunt ”armele”cu care vrem să-i atragem pe cei care vor și altceva decât comercialul”, povestește Andu Peride.


”Moda nu-i pentru oricine, dar stilul ți-l croiești!”, ar fi mesajul transmis de creatorii conceptului ”Gentlemen Exclusive” celor care apreciază bunul gust sau vor să descopere stilul boutique. Se lucrează cu stofe fine, clienții având posibilitatea de a alege din sute de modele de țesături înșiruite în cataloagele Scabal (unul dintre cei mai mari producători de țesături din lume) din dulapurile gentlemenilor de pe Cuza Vodă, nr. 10.

A fost simplu?
”A fost nevoie de ani de documentare și pregătire minuțioasă, cursuri la București și în Italia, înainte ca Gentlemen Exclusive să fie așa cum ne-am imaginat noi… am creat un univers care inspiră.”, mărturisește Andu Peride.

O conversație în stilul ”Gentlemen Exclusive” e o incursiune aristocrată, în care reverele late, culorile și materialele aerisite vorbesc despre rafinamentul de care aminteam mai sus, o conversație în care cusătura și aplicațiile la mână, tiparul, proporționalitatea perfectă și accesoriile sunt principalele ingrediente.

sursa foto: https://www.facebook.com/gentlemenexclusive/?fref=ts 

Author