Dor de Turcia? Te așteptăm în acest weekend în Parcul Expoziției

Dor de Turcia? Te așteptăm în acest weekend în Parcul Expoziției

Dacă n-ajungi anul acesta în Turcia, nu-i nimic, „Anatolian Food Festival” aduce Turcia mai aproape de tine! Mai exact, în perioada 13-15 iulie, între orele 10-22, pentru iubitorii de artă, preparate orientale, obiceiuri și meșteșuguri otomane, va avea loc, în Parcul Expoziției, Anatolian Food Festival sau Festivalul Turcesc după cum a fost denumit în anii anteriori. Gurmanzii vor putea gusta preparate tradiționale turcești, în timp ce pasionaților de tradiții și obiceiuri orientale, organizatorii le-au pregătit ateliere de creație prin care pot deprinde secretele artelor orientale: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna. Pentru copii, evenimentul promite activități distractive și creative: face-painting, modelaj de baloane, ebru, spectacole și concerte pentru copii. Programul artistic al festivalului cuprinde concerte susţinute de formaţii de muzică vocal-instrumentală turcească, spectacole de dans tradițional, dar şi dansul dervișului rotitor preluat din sufism (http://youtu.be/L_Cf-ZxDfZA).

„Anatolian Food Festival este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cetățenii celor două țări.”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul http://turkfest.ro/  si pe pagina de facebook, https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/.

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.