Pianistul  – dirijor Vlad IFTINCA  revine la UNAGE pentru a lucra cu cântăreţii de operă dornici de informare, evoluţie, performanţă inaltă, în cadrul celei de-a doua ediţii a MASTERCLASS-ului organizat la Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii muzicale teoretice, coordonat de conf.univ.dr. Vasilica Stoiciu-Frunză si lect.univ.dr.Maria Macsim Nicoară.
„Biografia impresionantă a domnului Vlad IFTINCA este baza expunerii sale artistice în sălile de repetiţii ale Metropolitan Opera din New York, pe scenele de concert în calitate de pianist solist sau acompaniator şi, de câţiva ani, la pupitrul orchestrelor de operă din USA si Europa.
Din experienţa acumulată, Vlad IFTINCA împărtăşeşte cu generozitate celor 12  tineri selectaţi, aspiranţi la scena lirică, detalii de stil, expresie muzical-scenică, analiză, fonetică etc., cunoştinţe absolut necesare cântăreţilor de operă şi lied”, conf.univ.dr. Vasilica Stoiciu-Frunză
Cursul se va desfăşura în două episoade, 27 martie -1 apr şi 10-13 mai în Studioul de muzică de cameră Anton Diaconu şi se va  finaliza cu un Concert al cursanţilor în ziua de duminică, 13 mai, orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași.

Author