Update: Duminică, cei doi artiști s-au calificat în finala selecției naționale de pe primul loc, fiind favoriții juriului.

Update: ieșenii îi pot susține pe tinerii liceeni printr-un vot al piesei pe: http://eurovisionworld.com/?esc=romania-listen-to-the-songs-for-selectia-nationala-2018 . Se pare că ei sunt în topul preferințelor, iar la momentul la care noi i-am votat, ocupau poziția a doua în clasamentul provizoriu, fiind la o distanță de sub 100 de voturi în spatele celor clsați pe primul loc. Deci, se poate!

”Walking on water” este piesa efervescentă cu care  ieșenii Alexia și Matei i-au cucerit pe jurați și au trecut în etapa următoare a cunoscutului concurs. Programate la începutul anului următor, semifinalale vor decide care vor fi cele 15 piese ce vor intra în finala selecției naționale a concursului Eurovision 2018. Juriul va trebui să aleagă dintre cei 60 de semifinaliști, în finală, votul exclusiv al publicului fiind cel care va stabili cine va reprezenta România la Lisabona, în 2018.

Alexia Urtoi și Matei Iancu au muzica în sânge de mai mulți ani și cântă împreună de aproape un an. Recent, cei doi s-au întors din Italia cu locul 5 obținut la ”Tour Music Fest”. Sunt elevii celor mai prestigioase licee din Iași (Matei este elev în clasa a X-a la Colegiul Negruzzi, iar Alexia, în clasa a IX-a, la Colegiul Național).

În 2012, Alexia Urtoi era invitată să participe la World Championships of Performing Arts, după ce organizatorii au rămas impresionați de prestația micuței artiste de la Românii au Talent, fiind pentru prima dată când România avea un reprezentant la această competiție muzicală cu 40 de țări participante.  În 2011 a participat și la Festivalul Sanremo Junior.

Versurile piesei ”Walking on water” aparțin Alinei Todașcă- Dascălu, iar muzica lui Mihai Alexandru.

Update: potrivit tătălui Alexiei, Cătălin Urtoi, la finalul anului, tinerii artiști ieșeni au plecat la București pentru a filma clipul piesei. Acesta a adus în discuție și problema banilor de care ar avea nevoie cei doi pentru ca performanța să fie cu adevărat remarcabilă, însă speră că se vor găsi câțiva investitori ieșeni care să creadă și să susțină visul adolescenților ieșeni.

 

*sursa foto: Pagina oficiala de facebook:  Alexia& Matei

Author