„Luați loc, vă rog…”. Această formă de adresare o auzim ori de câte ori mergem într-un loc. Suntem astfel invitați să ne simțim comozi pentru un posibil dialog.

Din păcate, pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, această invitație sună a sentință. Pe acel mobilier incomod se adună toate gândurile negre. Nici să te rogi nu-ți vine, atunci când îți vezi copilul pe patul de spital ducând lupta pentru viață.

În fiecare an, în România, 550 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Mulți dintre aceștia au o situație financiară modestă și sunt departe de centrele medicale specializate;

Părinții care nu se dau bătuți au o singură alternativă pentru a fi alături de copiii lor pe parcursul tratamentului: un scaun într-un salon de spital.

Primul centru MagicHOME, localizat în București, aproape de principalele spitale, care a găzduit deja 300 de copii și aparținători, în 2017, a devenit neîncăpător. În acest context, MagicMakers, fondatorii taberei MagiCAMP, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea și deschiderea unui nou centru, care să poată găzdui de 30 de ori mai mulți copii și părinți aflați în această situație. Vedetele și oamenii obișnuiți vor ocupa non-stop un scaun din Galeria Galateca pentru a-și arăta empatia și solidaritatea față de acești părinți și pentru a încuraja donațiile.

Pe un astfel de scaun s-au așezat Oana Pellea, Marius Manole, Pavel Bartoș, Melania Medeleanu, Cornel Ilie, Amalia Enache, Mircea Tiberian, Maria Răducanu și se vor așeza mulți alți oameni care vor să ajute.

Părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc luni întregi pe un scaun de spital. Tot pe un scaun putem sta și noi, zi de zi, până vom strânge 100.000 de SMS-uri, necesare finalizării MagicHOME, Refugiul Părinților de lângă cel mai mare spital oncologic din România. Ei au fost primii, ascultați-i cu volumul pornit și susțineți și voi cauza.

Donează 2 euro prin SMS la 8844, folosind cuvântul <MAGIC>.
www.pentrumagichome.ro

 

Author