Ai auzit bine: cumpărături plătite cu… zâmbete!

Ai auzit bine: cumpărături plătite cu… zâmbete!

Pare o glumă bună, însă iată în China se poate plăti cu zâmbetul. Sau mai multe zâmbete, în funcție de cât de mari sunt cumpărăturile. Totuși, chiar dacă ți se pare că așa ceva nu e posibil, că nu poate fi ca-n vremea în care noi, copii fiind, ne jucam de-a magazinul și ne plăteam cumpărăturile cu fel și fel de frunze, află că, de fapt,  vorba despre un sistem de recunoaștere facială care îi ajută pe clienți să plătească rapid ceea ce au achiziționat. Hmmm… interesant, pe când și la noi?

Potrivit playtech.ro, primul „vânzător” care a crezut în această tehnologie de plată, cu un simplu zâmbet, a fost un restaurant KFC din Hangzhou, China. „Smile to pay” se numește aplicația și deja sunt vreo doi ani de când a fost lansată pe piață. Practic, „la intrarea în KFC ești întâmpinat de un panou inteligent similar cu un LCD gigantic. În momentul în care ai zâmbit, durează câteva secunde pentru a fi autentificat în sistem și pentru a face o plată. Un mesaj de confirmare pe telefon finalizează procesul. Nu trebuie să scoți cardul din portofel sau să tastezi o parolă complicată. Creatorii Alipay sunt foarte mândri de noul lor sistem de efectuare a plăților și sunt optimiști că este imposibil de păcălit. Câteva camere 3D și algoritmi avansați de detectare a feței refuză tentativele de autentificare prin intermediul unor fotografii sau clipuri video de foarte bună calitate. Momentan, este destul de greu de spus dacă acest mod de efectuare a plăților este perfect sau infailibil, dar sunt șanse foarte mari să-l vedem în mai multe colțuri ale mapamondului într-un timp scurt.”, mai scrieplaytech.ro.

Cum funcționează? Vedem în clipul de mai jos:

sursa foto: theverge.com

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.