„Veniți cu inima deschisă, nu trebuie să știți să dansați, ci doar să vă doriți să faceți mișcare! Cu restul, vă ajut eu!”, ne transmite Paul Chirieac, instructor de Zumba.

            E greu să mă descriu în câteva cuvinte, dar voi încerca. Am început să dansez la 14 ani, am făcut dans sportiv de performanță 12 ani. Zumba a venit ca o continuare a carierei mele de dansator. Anul acesta se împlinesc 7 ani de când am început să predau primele clase de zumba. Sunt o persoană foarte energică și consider că lumea are nevoie de oameni care împart bine celorlalți oameni, iar eu încerc să fac asta prin dans, încerc să le ofer cursanților mei o oră de bucurie, să uite de greutățile lor.” 

            Acesta a fost răspunsul spontan  a lui Paul Chirieac, instructor de zumba de 7 ani, la dorința mea de a se descrie pentru cititorii care vor să afle mai multe detalii despre el.  Așa cum a menționat și el, a fost o descriere a sa concisă și succintă, pentru că lui îi place mai mult să arate la clasele lui câtă dispoziție bună poată să aducă și să insufle către persoanele ce îi trec pragul sălii unde susține cursurile. Confirm, sincer, și eu! Și aici, îi includ și pe preșcolarii mei, oameni mai mici, dar cu aceleași stări și sentimente de bine. „Paul, ai venit!”, și evident că urmează o îmbrățișare de grup strânsă. E dovada cea mai clară și sinceră cât de mult este îndrăgit Paul.

Personal, pot adăuga că invitatul meu de azi combină energia, muzica ritmată și motivantă, mișcări unice de dans, stări de bine, chiar și un confort psihic și relaxare, mai ales că socializezi din plin, te încarci pozitiv într-o atmosferă de party. La final, pleci și cu un zâmbet mare pe chip.

Ema Tănase, redactor InSociety: De ce să alegem zumba?

Paul Chirieac, instructor de zumba: E cel mai distractiv  mod de a face sport. Zumba este un antrenament sub acoperire, fiecare clasă prinde forma unei petreceri și nu îți dai seama că depui efort. Un alt factor important este evident, muzica, ritmurile latine căci ritmurile internaționale te fac să îți dorești să începi să te miști și nu realizezi cât de repede trec cele 50-60 de minute de antrenament.

E.T.: Pasiune, vis împlinit sau job?

Paul Chirieac: Toate trei sunt cocktailul potrivit și cel mai bun pentru a avea un traseu dorit. După cum zicea acea vorbă, dacă faci ce îți place, nu muncești o zi din viața ta. Dansul a fost întotdeauna pasiunea mea, nu știam că voi continua să dansez chiar și după încetarea carierei de dansator de performanță. Fac ceea ce îmi place, o fac cu pasiune și asta mă face să nu o consider muncă, un job, ci un stil de viață pe care îl transmit la rându-mi și celor care pășesc pragul claselor mele.

            Zumba devine ce mai popular sport pentru că este accesibil tuturor vârstelor, acest lucru fiind confirmat și de specialistul nostru pe domeniu de azi. Chiar dă rezultate. Nu e necesar să fii dansator experimentat să practici zumba. Nu este un sport dificil, mai ales că îmbină mai multe stiluri de dans cum ar fi: salsa, merengue, samba chiar și flamenco. Și de asemenea, aceste tipuri de dans sunt combinate cu exercițiile tipice de fitness și aerobic. Orice ședință de zumba aduce un plus corpului tău și nu doar, de aceea a urmat curiozitatea mea

E.T.: Zumba oferă beneficii doar pentru sănătate?

Paul Chirieac: Zumba oferă beneficii trupului și minții. Într-un astfel de antrenament folosim toți mușchii corpului și încheiem ora cu zâmbetul pe buze, uitând de toate grijile cotidiene. Clasele devin astel și un loc în care să socializăm, cursanții leagă prietenii și devin astel o mică familie.

E.T.: Zumba Kids nu e o noutate în Iași. De ce ar trebui să își înscrie un părinte copilul la zumba kids?

Paul Chirieac: Zumba kids este un antrenament foarte distractiv pentru cei mici, muzica este foarte antrenantă și îi ajută pe aceștia să își dezvolte motricitatea, creativitatea, încrederea în sine și felul în care relaționează cu ceilalți.

            Nu m-a uimit afirmația lui Paul  Chi (așa cum se intitulează el pe pagina lui de facebook) atunci când am dorit să îmi specifice un singur lucru care îi place cel mai mult la zumba pentru că se reliefează din acțiunile lui, din programul încărcat, datorită solicitărilor pe care le are întrucât și numărului mare de ore pe care le are în sălile unde practică acest sport. Nici uimirea nu a fost mare atunci când mi-a declarat că de fiecare dată are sentimentul de fericire și împlinire deoarece aduce zâmbete pe chipul cursanților. Mulțumire sufletească se numește.

De aceea, dacă mai sunt doritori de oameni mari chiar și oameni mici care să zâmbească, să se relaxeze, care să îmbine sportul cu  muzica, voia bună, echilibrul și coordonarea, apelați la cel mai dăruit om de pe scenă care practică și împărtășește și cu alții ce știe el cel mai bine să facă: zumba! Paul este omul cu care am împărțit minute bune, frumoase și constructive și i-am aflat direcția pe care și-a creat-o până acum. Sunt sigură că nu se oprește aici, căci cursanții sălii de sport Oxygen Galata și Tătărași, preșcolarii Grădiniței Excellence și Atelier au nevoie de el și are toată motivația spirituală.

Îl felicit și îmi este tare drag să îmi petrec timpul alături de un om care a crescut frumos, care a muncit cu desăvârșire pentru obiectivele lui și care cu bucurie imensă declară că succesul lui se datoarează faptului că e cu totul acolo și care declară că este unul dintre oamenii binecuvântați care iubesc ceea ce fac și ce face, face cu iubire. De aceea,  Paul Chi dorește să împărtășească încântarea chiar și duminica aceasta, 27 mai la ora 18:00 la Aerodromul Iași, în cadrul evenimentului Hangariada unde vrea să petreacă cei 7 ani aniversari de Zumba cu toți cei care îl cunosc, care iubesc zumba și nu doar. Sunt bineveniți și cei care se cred cei mai „neîndemânatici”pentru că vor fi cei mai buni îndrumători pe domeniul acesta și anume 10 instructori adunați din mai multe orașe din țară cum ar fi: Iași, Vaslui, Tecuci și Piatra Neamț. Seluco Fernandez nu va lipsi, un invitat special din Spania. Eu nu voi rata. Sper că o să ne întâlnim la eveniment cât mai mulți. Paul va fi cu energia și muzica bună, eu voi avea echipamentul potrivit, cine vine cu multă apă pentru hidratare?  Nici zâmbetele nu vor lipsi. Sunt în traista noastră mereu. Veniți și voi cu al vostru?

 

 

           

Author