Frumoasă, modestă, admirabilă. Am întâlnit-o cu mulți ani în urmă și am îndrăgit-o din prima. Iar astăzi, de câte ori avem ocazia, ne face plăcere să ne revedem. Fie la  Iași sau la București în călătoriile mele sau ale ei. I-am urmărit cariera, am fost împreună la multe  evenimente și de fiecare dată mi-am spus că mi-aș fi dorit să am încă  o astfel de fiică,  alături de cea pe care o am deja, minunata mea, Irina. Model al agenției MRA, Mădălina Ghileschi și-a deschis sufletul și ne-a lăsat posiblitatea de a face și voi cunoștință cu ea, într-un interviu în exclusivitate.

„‹‹Cine este Mădălina Ghileschi?››, prima și cea mai grea întrebare… Îmi este  greu să vorbesc despre mine, să mă descriu. Mădălina Ghileschi este o tânără de 24 de ani, model, studentă la actorie în București, o fire optimistă care a început să facă niște lucruri și speră să le ducă la bun sfârșit.”

Laura Buțurcă, revista InSociety: Dragă Mădălina, spune-mi, te rog, care este cea mai frumoasă amintire din copilărie?

Mădălina Ghileschi, model: Cea mai frumoasă amintire a mea din copilărie sau cele mai frumoase amintiri ale mele și care îmi trec acum prin minte sunt cele legate de venirea unchiului meu în România, în fiecare an, în luna august. Îmi amintesc că număram lunile, săptămânile, zilele și îmi închipuiam mereu cum va fi următorea dată. Așteptam cu sufletul la gură vara, copil fiind, pentru că știam că odată cu ea venea și el, încărcat cu de toate, atât pentru mine, cât și pentru cei dragi. Curtea bunicii era întotdeauna plină de copii, mergeam cu el peste tot, ne făcea toate mofturile. Îmi amintesc că încercam cu mult timp înainte de venirea lui să o conving pe bunica sa nu povestească de momentele când nu am ascultat-o pentru că voiam să primesc jocuri, cărți, haine, tot felul de lucruri de care, cred eu, nu toți copiii aveau parte și pe care eu le așteptam mereu cu nerăbdare. De multe ori, despacheta mai târziu tocmai pentru că mă cunoștea foarte bine și se amuza de fiecare dată pe seama asta. Tradiția încă se păstrează, doar că acum merg eu mai des decât o poate face el.

De cine erai mai apropiată în copilărie?

Mădălina Ghileschi: În copilărie am fost mai apropiată de una dintre bunicile din partea mamei (întâmplarea a făcut să am două bunici din partea mamei). Bunica avea anumite probleme de sănătate și a fost nevoită să stea mai mult pe lângă casă. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care petreceam majoritatea timpului împreună. Părinții mei erau la muncă. Cu ea am învățat să scriu, să citesc. Era, pe rând, când „pacient”, iar eu medicul, când „designer”- îmi croia haine la păpuși, atât mie cât și prietenelor mele, era mereu prezentă. Copilăria mea este strâns legată de familie și de satul natal.

 

Ce visai că vei deveni când vei fi mare?

Mădălina Ghileschi: Știu că de mică visam să fiu învățătoare și ori de câte ori mă întâlneam cu copiii vecinilor, principalul joc era „de-a școala”. Cheltuiam tot ce primeam de la părinți sau bunici pe caiete, pixuri, tot ce era nevoie. Fiecare copil avea mapa sa și îmi amintesc că mă supăram dacă  uitau ceva acasă. Eram foarte serioasă în tot ce făceam încă de atunci. Puneam suflet, luam foarte mult în serios lucrurile și poate toate astea datorită faptului că mama era învățătoare și mereu îmi spuneam că vreau și eu să fiu la fel, să mă îmbrac frumos, să port tocuri și să merg la școală la copii.

Când ai avut primul semn că ai putea sa te îndrepți către zona fashion, modelling?

Mădălina Ghileschi: Cred că de la o vârstă fragedă. Aveam rude care îmi spuneau să mă îndrept spre asta, colegele de școală mă îndemnau (datorită lor am ajuns și la primul casting), însă nu știu cât realizam pe atunci ce înseamnă de fapt. La inceput nu am luat în serios totul dar, pe parcurs  lucrurile s-au schimbat.

Cum au primit părinții tăi vestea că vei dori să fii model?

Mădălina Ghileschi: Ușor temători, ca mulți părinți care își fac griji pentru copilul lor. Însă, cu timpul, s-au relaxat și datorită faptului că nu am fost un copil care să cauzeze mari probleme și au avut încredere în mine. Am fost  lăsată să continui cu condiția să-mi termin studiile. Îmi amintesc că tata îmi repeta în nenumărate rânduri să fac bine, să fiu „mai mult decât frumoasă”.

Debutul în această carieră te-a determinat să renunți la altă carieră ? Și dacă da, îți dorești să continui la ce ai renunțat?

Mădălina Ghileschi: Nu, nu pot spune că am renunțat la altceva pentru modelling. Lucrurile au venit în viața mea firesc, natural, s-au legat cumva.

Ce crezi că ai tu aparte, acel ceva care a atras?

Mădălina Ghileschi: Nu știu, cred că naturalețea însoțită mai apoi de bun simț, seriozitate și determinare. Eu chiar am tratat cu seriozitate fiecare proiect, cât de mic.

Îți amintești pentru cine ai prezentat prima dată?

Mădălina Ghileschi: Da, îmi amintesc. A fost o prezentare de coafuri pentru compania L’Oreal, la Iași.

 

Ce face interesantă viața de model?

Mădălina Ghileschi: Cred că faptul că ajungi să cunoști foarte multă lume, să călătorești mult, să apari în tot felul de reclame. Pentru mine, modelingul nu a fost ceva ce mi-am dorit de la început, dar a fost dragoste la prima vedere.  Îmi amintesc că rasfoiam de mică tot felul de reviste și mă minunam cât de perfecte și fără cusur erau cele de acolo, fără să știu ce se ascundea în spatele acelor imagini perfecte. Astăzi, însă, ce se ascunde în spate, toată munca din spatele imaginilor perfecte pe care noi toți le vedem la final este ceea ce mă fascinează cel mai mult. Agitația de acolo, toată partea legată hairstyling și make-up, chiar și cafeaua băută acolo și, mai ales, mulțumirea de pe chipul clienților la finalul shootingului.

Ai făcut sacrificii pentru a reuși și apoi, pentru a continua?

Mădălina Ghileschi: Nu pot vorbi de sacrificiu decât dacă mă raportez la faptul că a trebuit să fiu departe de familie și de toți cei dragi încă de la 14 ani. În rest, pot spune că astăzi mă bucur de orice, cât de mic, dar care nu-mi poate fi luat de nimeni peste noapte. Depinde cum alegi și pe ce alegi să-ți clădești o cariera.

Care e meniul tău zilnic? Ai nevoie de dietă? Faci sport? La ce aliment renunți cu greu?

Mădălina Ghileschi: Meniul meu zilnic diferă. Nu mănânc întotdeauna aceleași alimente, iar de dietă nu s-a pus problema până acum. Dacă va fi nevoie pe viitor, cu siguranță voi apela la un specialist. În ceea ce privește sportul, m-am apucat serios de treabă în ultima perioadă.

Ai apelat până acum la operație estetică?

Mădălina Ghileschi: Nu am apelat la operații estetice până acum și nici nu am de gând să o fac. Pur și simplu consider că am fost înzestrată cu ceva pentru care nu am niciun merit, nu am făcut nimic personal pentru asta. Vorbim doar de o genă bună și un dar de la Dumnezeu înainte de toate. Nu pot să-mi bat joc de ceea ce am primit, pot, însă, să fac tot ce ține de mine pentru a avea grijă. Chiar sunt recunoscătoare pentru tot ce am primit și mulțumesc în fiecare zi pentru asta.

Preocupările tale sunt doar legate de modelling?

Mădălina Ghileschi: Nu, nu m-am bazat niciodată doar pe modeling, dar nici nu am tratat cu superficialitate această activitate.

Ce colaborări au rămas „de suflet” pentru tine?

Mădălina Ghileschi: Voi începe cu începutul și voi spune că nu pot uita decorurile de basm semnate Chotronette și colaborarea pe care am avut-o cu fetele, pe vremea când eram la Iași. Nu pot uita „clisa și pita cu ceapă picurată” de la finalul celor 3 zile de shooting pentru Jolidon, în Ardeal. De asemenea, nu pot uita emoțiile primei reclame filmate în străinătate, la Sofia. Acolo am lucrat cu o echipă de oameni profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. Importante au fost și aplauzele de la finalul ședinței foto pentru Qatar Airways, unde la fel am lucrat cu oameni extraordinari și bineînțeles campania „Salamander’’ pentru care ne întâlnim mereu în aceeași formulă și suntem la a treia campanie și e întotdeauna o plăcere. Colaborări frumoase au fost multe, dar am dezvăluit doar pe cele care îmi trec acum prin minte și nu întâmplător sunt cele enumerate.

 

Care au fost cele mai importante prezentări de modă și unde au avut loc?

Mădălina Ghileschi: Nu pot spune că am fost la multe prezentări de modă.  Am urcat de foarte puține ori pe podium și nici nu pot spune ca mi-au lipsit vreodată. Am lucrat și lucrez mai mult pe partea de imagine, de branding a marilor companii.

Ai întâlnit vedete sau designeri pe care i-ai găsit diferiți de percepția avută anterior?

Mădălina Ghileschi: Da, am întâlnit. Chiar dacă fac parte din lumea asta și se bucură de anumite lucruri, aparent afișează o imagine, dar în  spatele tuturor se ascund oameni normali, la fel ca toți ceilalți.

Până când te gândești să continui această călătorie legată de fashion, modă?

Mădălina Ghileschi: În ceea ce privește modelingul voi continua până unde se va putea și cât timp voi putea să fac asta. Nu spun nu unei ședințe foto nici peste ani sau unui tutorial pentru o cremă antirid.

Ai ani de experiență atât în țară, cât și în străinătate. Cât de bine este plătită un tânăr model ? Există diferențe între contractele primite în țară și cele din străinătate?

Mădălina Ghileschi: Am lucrat mai mult în țară decât în străinătate și nu pentru că nu am avut șansa, ci pentru că altele au fost prioritățile la momentul respectiv. Dar am lucrat pentru proiecte internaționale, am filmat în străinătate, însă nu am stat acolo perioade lungi de timp. Nu spun nu pe viitor. În ceea ce privește partea financiară, depinde de la proiect la proiect. Dacă e să comparăm contractele primite în țară și cele din străinătate, diferența este una mare și nu doar pe plan financiar, din toate punctele de vedere.

Îți place să mergi la shopping? La ce nu poți renunța să cumperi chiar și atunci când știi că ai destule din produsul respectiv?

Mădălina Ghileschi: Îmi place să merg la cumpărături, dar o fac mai mult atunci când merg în Italia. Am câteva magazine care îmi plac și unde obișnuiesc să merg de fiecare dată. Îmi plac hainele, dar nu cheltui foarte mulți bani pentru asta. Am simțul banilor pentru că muncesc pentru ei. Nu pot spune nu, însă,  unei rochii lungi, de zi. Mi-au plăcut întotdeauna rochiile lungi.

Și întrebarea care nu poate lipsi: cu ce planuri ai în viitorul apropiat, îndepărtat?

Mădălina Ghileschi: Pe viitor, îmi doresc să mă pot bucura  de ce m-am bucurat și în acești ani, să termin Actoria și să fac ceva legat de asta. Îmi doresc mult să mă dezvolt pe partea de film. Actoria e ceva ce visam să fac de multă vreme, însă nu am spus nimănui, nu am fost destul de determinată să încep de undeva. Pe parcurs, lucrurile s-au concretizat și simt că acum sunt unde trebuie să fiu.

Ce recomandări poți face tinerelor care își doresc această carieră?

Mădălina Ghileschi: Sfatul meu pentru tinerele care își doresc o carieră de model este să trateze cu seriozitate acest lucru pentru că modelingul nu înseamnă doar o înfățișare plăcută, fotografii frumoase și călătorii. Oamenii trebuie să știe că se pot baza pe tine. Altfel, locul tău probabil nu este acolo. Pe de altă parte, puține sunt agențiile care într-adevăr promovează tinerele talente și le susțin în această carieră. Contează foarte mult și cine te descoperă. Poți avea potențial, dar nu poți avansa dacă nu ești unde trebuie.

 

La final, Mădălina are un gând pentru noi, #insocieters-ii, și spune că trebuie ca fiecare să-și urmeze calea, să nu renunțe la ceea ce ne dorim să facem cu adevărat în viață, pe această cale felicitând nu doar munca noastră din spate, cât mai ales inițiativa proiectului, venit, după cum spune Mădălina, „la momentul potrivit, iar Iașul, orașul meu de suflet, care mi-a dăruit atât de multe, avea mare nevoie de o revistă”.

Contents
„‹‹Cine este Mădălina Ghileschi?››, prima și cea mai grea întrebare… Îmi este  greu să vorbesc despre mine, să mă descriu. Mădălina Ghileschi este o tânără de 24 de ani, model, studentă la actorie în București, o fire optimistă care a început să facă niște lucruri și speră să le ducă la bun sfârșit.”Laura Buțurcă, revista InSociety: Dragă Mădălina, spune-mi, te rog, care este cea mai frumoasă amintire din copilărie?De cine erai mai apropiată în copilărie?Ce visai că vei deveni când vei fi mare?Când ai avut primul semn că ai putea sa te îndrepți către zona fashion, modelling?Cum au primit părinții tăi vestea că vei dori să fii model?Debutul în această carieră te-a determinat să renunți la altă carieră ? Și dacă da, îți dorești să continui la ce ai renunțat?Ce crezi că ai tu aparte, acel ceva care a atras?Îți amintești pentru cine ai prezentat prima dată?Ce face interesantă viața de model?Ai făcut sacrificii pentru a reuși și apoi, pentru a continua?Care e meniul tău zilnic? Ai nevoie de dietă? Faci sport? La ce aliment renunți cu greu?Ai apelat până acum la operație estetică?Preocupările tale sunt doar legate de modelling?Ce colaborări au rămas „de suflet” pentru tine?Care au fost cele mai importante prezentări de modă și unde au avut loc?Ai întâlnit vedete sau designeri pe care i-ai găsit diferiți de percepția avută anterior?Până când te gândești să continui această călătorie legată de fashion, modă?Ai ani de experiență atât în țară, cât și în străinătate. Cât de bine este plătită un tânăr model ? Există diferențe între contractele primite în țară și cele din străinătate?Îți place să mergi la shopping? La ce nu poți renunța să cumperi chiar și atunci când știi că ai destule din produsul respectiv?Și întrebarea care nu poate lipsi: cu ce planuri ai în viitorul apropiat, îndepărtat?Ce recomandări poți face tinerelor care își doresc această carieră?

 

sursa foto: arhiva personala

Author