Accesoriile momentului: bereta și șapca

Accesoriile momentului: bereta și șapca

 

Nu cred că mai este necesar să aduc în discuție necesitatea accesoriilor într-o ținută, nu-i așa? Este clar, fără ele nu putem spune că avem un outfit complet și nici nu reușim să ne punem amprenta asupra acestuia. Și când vorbesc de accesorii mă refer la bijuterii de tot felul, genți, eșarfe, curele, broșe și tot tacâmul.

Eu personal ador accesoriile capilare: pălăriile, șepcile în toate variantele, beretele și căciulile. Mă reprezintă în totalitate, îmi schimbă pe loc starea de spirit și încrederea față de ținuta pe care o îmbrac. Le port de ani buni, îmi definesc stilul vestimentar și cumva oamenii de pe stradă mă recunosc prin prisma acestora.

Dar nu foarte multe persoane au curajul să le poarte și nu înțeleg care ar putea fi explicația. Din fericire, în acest sezon ele sunt în mare trend și cumva au reușit să-și facă loc în garderoba femeilor și a ținutelor lor din această toamnă.

 

Așadar, dați-mi voie să vă introduc două dintre cele mai purtate accesorii ale momentului: bereta și șapca, cea de marinar și cea de poștaș (nu sunt cu mult diferite una față de cealaltă, cozorocul celei de marinar este cu mult mai scurt decât a celui de poștaș). În acest sezon toamnă/iarnă 2017-2018 ne luăm ramas bun de la chokere și spunem bun venit accesoriilor de pus pe cap.

Vedetele internaționale sunt cele care fac un trend purtabil, așadar iată căteva ținute și modalități în care au ales să poarte aceste accesorii cele mai în vogă modele ale momentului: Bella și Gigi Hadid, Kendall Jenner și Cara Delevingne.

 

Știați că, bereta a apărut prima dată în secolul al XVII-lea, într-un orășel din sudul Franței, iar la început era purtată doar de soldați? Din fericire pentru iubitoarele de frumos, cu timpul, a devenit populară în toată lumea, iar Marlene Dietrich a fost prima femeie care a purtat o astfel de pălărie, în anii 20. Este clar, bereta este un accesoriu care a trecut testul timpului cu succes, însă nu a fost întotdeauna în centrul reflectoarelor. Încă din 2016, designerii au ales să facă din beretă un must-have, propunându-ne foarte multe moduri în care o putem purta, iar fashionistele din întreaga lume ”s-au conformat” și o poartă cu încredere în ținute îndrăznețe.

Pont: investește într-o beretă simplă și personalizeaz-o cu o broșă sau o insignă sau fii creativă și coase perle, paiete, pietricele sau de ce nu, pune-le pe toate la un loc și obține o beretă statement.

 

În timp ce bereta conferă ținutei un aer clasic, feminin și elegant, șapca de marinar îi dă un aer edgy & cool fără prea mult efort. Cum reușește? Vezi în ținutele de mai jos:

Pont: adaugă ținutelor din sezonul rece acest model de șapcă și vei ”resuscita” cu siguranță puloverele din anii precedenți (nu înainte de a le personaliza cu cât mai multe broșe jucăușe).

 

Dragilor, vă încurajez să îndrăzniți și să introduceți in outfit-urile voastre de zi cu zi aceste accesorii capilare. Veți reuși să atrageți multe priviri admirative, vă asigur!

 

Sursa imagini: www.pinterest.com

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.