Activități și locuri de pe lângă Iași: ce variante avem pentru o escapadă în weekend

Activități și locuri de pe lângă Iași: ce variante avem pentru o escapadă în weekend

 

                    Dacă încă n-aveți curaj să plecați pentru câteva zile departe de Iași sau sunteți oricui sătui de zgomotul orașului și locuri aglomerate, vă spunem că în ultima vreme s-au dezvoltat tot felul de activități care mai de care mai ofertante și distractive. De exemplu, pe lacul Dorobanți (comuna Aroneanu), adrenalina se traduce printr-o plimbare cu caiacul cu cei de la Eager Beaver. Avantaje? Te relaxezi enoooorm, ca să-i cităm pe băieți, faci sport și este super fun. Iar dacă vreți să și înnoptați la Dorobanți, aveți baza de agrement de la Enpi Lake Resort, un loc amenajat de poveste, perfect pentru escapade chiar la tine-n oraș (https://www.facebook.com/enpilakeresort/ ). Și pssst! În curând, va mai apărea o unitate de cazare la Dorobanți,- „Paradisul meu”.

„Aventurierii noștri dornici de a experimenta, în grupuri mai mici sau mai mari, alături de prieteni, colegi sau familie, distracția în caiac au la dispoziție mai multe tipuri de aventuri. În apă, în aer liber, seara lângă foc alături de prieteni, redescoperim bucuria de a îmbrățișa natura și frumosul ei. La Eager Beaver, în echipe sau grupuri de prieteni și viitori prieteni, ne aventurăm prin unele dintre cele mai frumoase peisaje ale României. Pe Bicaz, Siret sau alte ape de lângă noi, fiecare plimbare în caiac se încheie cu seri în care gătim împreună și stăm la povești sub stelele de obicei mai greu de văzut pe cerul orașelor care ne țin ocupați.”, scriu cei de la Eager Beaver pe site-ul lor: http://eagerbeaver.ro/ .

 

                    Tot despre natură sunt și drumețiile pe care le puteți face în comuna Dobrovăț (aici aveți și povești din Dobrovăț, iar aici, un interviu cu fotograful de natură sălbatică, Emil Ionescu), cu adevărat o oază de liniște și relaxare. E atât de mult verde împrejur, încât vă puteți „pierde” în voie pe poteci (ceea ce e în regulă, faceți și mișcare) sau să vizitați Mănăstirea Dobrovăț, monument istoric, un loc în care chiar poți zăbovi fără să-ți dai seama cât de repede trece timpul… Și tot la Dobrovăț avem una dintre reședințele fostului președinte Ceaușescu, însă nu deținem informații dacă se poate sau nu vizita interiorul, căci în curte, noi n-am avut vreo interdicție când am fost. Iar dacă v-ar plăcea să rămâneți peste noapte la Dobrovăț, o puteți face la pensiunea Rădăcina (https://www.facebook.com/pensiunea.radacina.dobrovat ).

                    Rămânem tot aproape de Iași și ne îndreptăm spre comuna Grajduri, acolo unde avem Poiana cu Cetate. Oh, și ce poze faine puteți face pe acolo, pe lângă faptul că e chiar un loc ideal pentru un picnic spontan. Iar dacă tot ajungeți pe la Poiana cu Cetate, la poalele pădurii e Valea Sânzienelor (https://www.facebook.com/Valea-Sânzienelor ), unde, mai nou, vă puteți caza în rulotele de acolo. Dar toate detaliile le aveți pe pagina lor.

                      Avem atât de multe locuri de poveste de exploatat pe lângă Iași, încât ar fi păcat să nu le trecem pragul măcar o dată. Iar viața de-abia a început… ah, și să nu uit de Castelul Miclăușeni (comuna Butea)- https://www.facebook.com/Castelul-Sturdza-Miclăușeni și Conacul Polizu (comuna Deleni)- https://www.facebook.com/conacpolizu.ro/ – chiar, or fi deschis piscina? Locuri de vis aveți și în comuna Popești… Cam acestea sunt locurile la care noi ne-am gândit… dar dăm un semn imediat ce descoperim și pe altele, căci cu adevărat avem un județ care merită să fie exploatat la maxim!

 

sursa foto articol: pinterest.com