De la 19 ani și-a schițat visul. Mental, știa exact cum va arăta nu doar locul cu dotările aferente, ci mai ales atmosfera. Căci da, la Reshape Studio, antrenamentelor fizice li se adaugă o atmosferă aparte, în care discreția se combină perfect cu confortul și relaxarea, astfel încât clienții să vină cu plăcere, fără urmă de constrângere. E ușor să-ți dai seama de acest fapt din reacțiile pe care Rada Baltag– tânăra moldoveancă instruită la Sankt Petersburg, viitor nutriționist, studentă în ultimul an la Facultatea de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași- le resimte din mulțumirea și încântarea clienților. Înainte de Reshape Studio, Rada a fost instructor la Chișinău și a mai coordonat și alte săli atât în Iași. Nu i-a fost teamă să viseze și chiar să-și exprime visul în fața angajatorului care nici acum nu știe dacă a crezut-o sau nu la acel moment. În Iași a ajuns cu jobul, Rada urmând să se ocupe de o sală de fitness. Totul, spune ea, ține de gradul de implicare și de a acționa în scopul îndeplinirii obiectivelor propuse.

„Pentru mine, rezultatele și reacțiile clientelor sunt, de fapt, ambiția de a merge mai departe. De exemplu, într-o postare pe care am făcut-o pe Facebook am arătat transformarea unei cliente care, în decurs de trei luni și jumătate, cu o abordare complexă care include o nutriție echilibrată și exerciții fizice, a reușit să slăbească 12 kg și să-și mențină greutatea chiar dacă a fost perioada sărbătorilor.Vorbim despre un om care a încercat și alte metode, fără rezultat, până să ajungă la Reshape. De fapt, și pentru clienți se întâmplă la fel ca în cazul meu: motivația rezultatelor care se văd te impulsionează să continui. Practic, vezi că se poate și începi să și crezi acest fapt.”, spune Rada.

           Rada Baltag știe ce înseamnă să lucrezi cu grupuri mari, chiar și de 30 de persoane deodată, și chiar dacă dintotdeauna și-a dorit să acorde o mai mare atenție celor care alegeau să lucreze cu ea, îi era aproape imposibil să personalizeze programele în funcție de fiecare client. N-a dorit să aplice același principiu și la Reshape Studio, ci a urmărit ca Reshape să aibă un vibe anume și să devină un loc de întâlnire pentru clienți. E intim, antrenamentele de grup se fac cu maxim șase persoane, ceea ce e un real avantaj pentru ea, ca instructor, întrucât îi permite să adapteze nivelul de intensitate al programului, mai ales că fiecare client lucrează cu accesorii de diferite dimensiuni. A învățat cum să aplice toate aceste principii la cursurile urmate la Federația Internațională de Shaping din Sankt Petersburg, astfel încât fiecărui tip de corp să i se aplice abordarea corectă, având în vedere că fiecare corp are propria structură din care trebuie să scoți ceea ce e mai bun De fapt, după cum menționează Rada, structura corpului determină remodelarea. Totul se obține prin muncă, dar sunt situații în care și geneticul își pune amprenta suficient de mult. Personal, oriunde a fost, s-a dedicat cu tot sufletul, iar dacă o întrebi ce i s-a părut cel mai dificil lucru de până acum, îți va spune că un obstacol a fost găsirea unui spațiu ideal. Însă chiar și în momentele în care i se părea imposibil, nu s-a oprit. Și bine a făcut, căci azi, Reshape Studio are deja un an de activitate și mari planuri într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

„Reshape Studio oferă un prim antrenament gratuit celor care nu știu încă dacă să vină sau nu la sală. Sau nu știu încă unde să meargă. E firesc să beneficieze de un dar din partea noastră pentru că doar astfel se pot convinge de avantajele pe care le oferim. Apoi, fiecare client are propria fișă personală în care e monitorizat lună de lună- cântărire/ măsurători, pentru a vedea progresele reale. De la început lucrez pe stilul de viață al clientului. Analizez și îmbunătățesc pe suportul pe care îl are. Doar în cazul unor erori grave se discută și se merge altfel. Nu sunt invazivă, dar când observ derapaje, intervin.”

            Sportul a devenit un stil de viață. Nu mai e de multă vreme doar un mijloc prin care poți slăbi, ci e cea mai la îndemână formă de a avea o stare de bine, de a fi psihic bine. Oamenii încep să aleagă să facă mișcare din proprie inițiativă, sala de sport fiind locul în care își descarcă energiile acumulate pe parcursul unei zile obișnuite de muncă. Practic, slăbitul nu mai este printre principalele motivații, căci, potrivit statisticilor, în 80% dintre cazuri poți slăbi și fără sport- extrem de importantă fiind alimentația-, însă sportul remodelează și îți conferă tonus muscular și o stare fizică bună. Și pentru că totul pornește de la alimentație, Rada ne spune că din februarie, la Reshape Studio, clienții vor pute beneficia și de consultații de nutriție. Mai exact, în aproximativ o oră, veți putea discuta cu Rada despre tot ceea ce înseamnă modul de viață, stilul de alimentație a clientului (alergii, intoleranțe ș.a.), în baza acesteia fiind făcute anumite recomandări.

„Motivația vine din interior. Orice factor extern te poate ambiționa, dar important e ca tu să îți doresti această schimbare și să înțelegi că nimic nu se întâmplă peste noapte. E nevoie de o bună comunicare între client și instructor, să se comunice ceea ce nu e ok sau se consideră că nu e ok. Așteptările să fie realiste față de evoluție și rezultate. Important nu e să rămâi doar la stadiul în care ai un scop și vrei să îl atingi, ci să vezi ce faci și după, să devină un mod de viață.”

               Iar dacă nu v-ați făcut încă vreo rezoluție pe noul an în legătură cu combaterea sedentarismului, tot felul de scuze fiind mult mai la îndemână decât să „luăm taurul de corne”, cum s-a zice în limbaj popular, aflați că la Reshape Studio puteți opta pentru antrenamente de grup- unde programul este stabilit- sau individuale- unde orarul este flexibil, iar gradul de confort mult mai mare, fiind doar cu instructorul. De ce am vrut să fac această precizare? Pentru că nu de puține ori am văzut la sală venind femei mai plinuțe, care se uitau cumva cu grijă stânga- dreapta din anumite complexe, mai ales când le vedeau pe acele femei slabe. La sală, singura competiție e cu tine însuți, nicidecum cu vreo altă colegă de antrenament. Iar unul dintre principalele argumente stă în faptul că suntem diferiți, iar metabolismul diferă de la persoană la persoană. Așa că singurul reper nu putem fi decât noi înșine. Dați-i un semn Radei când v-ați decis. Va fi încântată să vă cunoască și să vă aducă acea mulțumire de care mai aveți nevoie pentru a fi împliniți voi cu voi.

*Reshape Studioadresa: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 13, Iași- telefon- 0735 023 397, online- Facebook: https://www.facebook.com/reshapestudioiasi/ și www.radabaltag.ro.

 

Author