Concurs Național de Interpretare la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”

Concurs Național de Interpretare la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iași găzduiește în perioada 24-26 noiembrie Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”. Deși este la prima ediție, concursul se bucură deja de popularitate în rândul celor care doresc să capete un plus de experiență artistică, o ipostază cu totul aparte, cea de concurent, dar și în rândul spectatorilor. Juriul, alcătuit din reprezentanți ai vieții academice ieșene, personalități artistice recunoscute chiar și peste hotare, va avea de ascultat și de apreciat nu mai puțin de 11 interpreți la vioară, 9 la corzi grave, precum și 4 formații camerale, toți din rândul studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior de artă din țară. Sunt așteptați concurenți de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Academia de muzică „Gh. Dima” din Cluj, precum și de la Facultatea de Muzică din Brașov.

«Câteva din scopurile acestui concurs studențesc de interpretare muzicală ar fi sprijinirea și promovarea tinerilor artiști muzicieni aflați la început de carieră, precum și valorificarea repertoriului românesc, destinat muzicii de cameră și instrumentelor cu rol solistic. Nu în ultimul rând, urmărim promovarea Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași», lect. univ. dr. Andrei Enoiu-Pânzariu, coordonator

 

PROGRAMUL CONCURSULUI NAȚIONAL „EDUARD CAUDELLA”

Ediția I

VINERI, 24 noiembrie 2017

DESCHIDERE FESTIVĂ – Sala „Eduard Caudella” – Casa Balș a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, orele 17

SÂMBĂTĂ, 25 noiembrie 2017

Sala Studio de Muzică de Cameră

Secțiunea VIOARĂ orele 9 – 12

Secțiunea MUZICĂ DE CAMERĂ, orele 12:30 – 13:30

Secțiunea CORZI GRAVE, orele 16 – 18:30

DUMINICĂ, 26 noiembrie 2017

GALA LAUREAȚILOR – Sala „Eduard Caudella” – Casa Balș a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, orele 11

Juriul: Președintele comisiei – Decan Prof. univ. dr. Tatiana Pocinoc, membri – Prof. Univ. Dr. Elena Ovănescu-Pîrvu, Prof. univ. dr. Valeriu Maior, Conf. Univ. Dr. Sebastian Vîrtosu, Lect. Univ. Dr. Daniel Dragomirescu (și coordonator), Lect. Univ. Dr. Virgil Prisacariu (și coordonator).

Parteneri: Primăria Municipiului Iași, Casa de Cultură Mihai Ursachi.

Detalii pe https://www.facebook.com/ConcursEduardCaudella/

 

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.