Ieșenii nu se mai dau în vânt după literatură clasică și citesc mai degrabă cărți ușoare, ce îi atrag fie prin titlu, fie prin faptul că sunt virale în mediul online, ori că au fost transpuse în ecranizări de mare succes.

 

Așa se face că într-un top al celor mai bine vândute cărți ale anului 2016, liderul fără drept de apel este Irina Binder, cuFluturi – Volumul 3”. După succesul înregistrat cu primele două volume, Irina Binder a reușit să le facă din nou curioase pe doamne și domnișoare cu cea de-a treia parte a cărții.

Pe poziția secundă, dar la mare distanță de lider, se află cartea Paulei Hawkins – „Fata din tren”. Aceasta din urmă merge braț la braț cu altă carte ce a avut parte de o ecranizare de succes,  și anume „Înainte să te cunosc” – Jojo Moyes. 

Pe locurile 4 și 5 se află alte două cărți de consum, și anume Vitali Cipileaga – “De vorbă cu Emma” și Irina Binder – “Fluturi Vol 1+2”

Corporatiștii au contribuit și ei la acest top și așa se face că următoarea poziție este ocupată de Dale Carnegie – „Secretele Succesului”

 

            Nici anul 2017 nu a schimbat prea mult din obiceiurile cititorilor ieșeni și asta deoarece lider la zi este nimeni alta decât Irina Binder, cu noua sa carte Insomnii”. Treburile adulților au fost încurcate de apariția J.K. Rowling – „Harry Potter și copilul blestemat”, carte care a înregistrat vânzăi foarte bune pe începutul de an, menținându-se pe loc secund. Podiumul anului curent este atribuit către Jojo Moyes, care după succesul cu „Înainte să te cunosc” a prins foarte bine și cu „După ce te-am pierdut”.

            Noua carte a lui Andrei Ciobanu – “Suge-o, Andrei!” este momentan pe locul al patrulea, dar este una dintre cărțile candidate la prima poziție în topul celor mai bune vânzări pe 2017.

 

Acest articol a fost întocmit după o analiză de vânzări realizată în cadrul librăriei Cărturești din Palas Mall.

 

*sursa foto: pinterest.com

Author