Trebuie să ne machiem, dar să se vadă din ce în ce mai puțin. Nu e cazul  sa fim măști. Alegem o zonă a feței și o punem în valoare. Astăzi, machiajul este sinonim cu strălucirea, mai mult decât cu perfecțiunea. So, treaba noastră nu este să supraîncărcăm. Less is more… Iar pentru  a reuși toate astea, recomand să evitați câteva greșeli. pe care le voi prezenta în ordinea în care ar fi indicat să aplicați produsele pe față.

1.Fondul de ten

Dacă aplici un strat gros de fond de ten, cu siguranță îți vei transforma fața într-o mască. Caută formule lejere, flexibile pentru machiajul din timpul zilei, iar pentru seară poți opta pentru formule all mat, mat velvet pentru un finish perfect. Poți apela la BB,CC,DD cream-uri despre care am vorbit pe larg într-un articol anterior.

2.Anticearcănul

Acest produs nu trebuie neapărat folosit. Dar dacă îți dorești să ai așa ceva în trusa personală ar fi minunat să alegi o variantă ușoară, cu efect de lifting și cu unu-două tonuri mai deschise decât fondul de ten. Ideea ar fi să nu pară că ai două obloane în loc de ochi. Anticearcănul se poate aplica și înainte și după aplicarea fondului de ten, cea din urmă fiind și recomandarea mea. Profesioniștii aplică de foarte multe ori și corectoare colorate, dar nu cred că este cazul să explorezi singură decât în măsura în care apelezi la un make-up artist profesionist.

3.Pudra

Pudra are rolul de a fixa și de a oferi rezistență machiajului. Atentie însă! Nu aplicăm o pudră mult mai închisă sau mai deschisă decat fondul de ten și nici în cantitate mare. Vei obține un rezultat pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

4.Fard de obraz-blush

Dacă vrei să ai un aspect tineresc  alege un blush deschis la culoare și poate puțin strălucitor în culoarea piersicii sau roz. Dacă vei alege un blush prea închis și, mai ales, dacă este aplicat incorect, sigur vei adăuga ani buni pe fața ta.

5.Sprâncene

Cu siguranță, produsul care îți va înăspri și îmbătrâni fizionimia este creionul sau fardul negru pentru sprâncene. Folosește-le pentru altceva, dar nu pentru sprâncene! Pentru persoanele cu părul blond recomand un creion, fard sau gel cu unu- două tonuri mai închise decât culoarea părului. Pentru cele care au părul închis la culoare, șaten, negru, produsele pentru sprâncene ar trebui să fie cu unu-două tonuri mai deschise. Nu cred că este complicat. Pentru roșcate poți alege o nuanță caldă, de mahon.

  1. Creionul pentru ochi

În general, fetele tinere exagerează cu creionul negru și le îmbătrânesc. Știu că este și va rămâne la mare modă machiajul smokey–eyes. Puteți opta pentru un creion maro, bordeaux, care este mult mai prietenos pentru persoanele tinere.

  1. Creionul pentru buze, rujul

Încă mai întâlnesc persoane care își conturează buzele cu un creion închis la culoare și umplu ulterior buzele cu un ruj roz, roșu sau ceva de genul acesta. Declar cu certitudine că nu este o alegere bună. Îmbătrânește și cu siguranță nu este elegant.

  1. Gene

Dacă vrei să folosești gene false,  alege  întotdeauna pe cele cu bandă subțire, fină și eventual din păr natural. Și nu uita de aparatul de întors gene. De foarte multe ori, eroarea numărul unu este că genele personale rămân undeva, ușor îndreptate, aplecate către ochi, iar genele aplicate sunt curbate și lungi. Tabloul care se obține nu este unul indicat. Genele tale și cele false trebuie să fie într-o totală armonie, uniformizate. Chiar nu e cazul să știe  toată lumea că ți-ai aplicat gene, trebuie doar să te admire. Dacă vei folosi culori deschise în colțul intern al ochilor, pe pleoapa superioară, dacă vei folosi culori pentru fardul de ochi sau obraz coral, piersică, roz, dacă genele vor fi arcuite și colorate în acord cu morfologia feței, cu siguranță vei părea mai tânără, mai glossy,chic.

Machiajul trebuie să vă ajute să fiți cât se poate de fericite!

 

 

 

Author