E deja a treia ediție a festivalului Getodava, eveniment organizat de Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova, și prima ediție în care organizatorii decid să „mute corturile” de la Cucuteni la Dobrovăț. Astfel, între 1-3 mai 2020, ieșenii de toate vârstele sunt așteptați la doar câțiva km distanță de forfota orașului, în comuna Dobrovăț, loc în care peste 60 de legionari romani vor lua cu asalt cetatea Getodava. Au confirmat deja prezența 13 asociații (trei din străinătate) și două trupe de teatru pentru copii, spun organizatorii, ceea ce arată un interes crescut pentru un eveniment inedit, care ne poartă cu gândul la traiul străbunilor.

Eveniment cultural și educațional, „Festivalul Getodava urmărește promovarea patrimoniului istoric al țării noastre într-o manieră în care poate fi adusă slavă stramoșilor, eroilor și martirilor noștri, cu speranță într-un viitor mai bun pentru copiii noștri!”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenmentului.


„Anul acesta, festivalul Getodava va avea loc la noi în comună, în perioada 1-3 Mai 2020 și deja promite un weekend prelungit, plin de surprize plăcute. Locația este deja cunoscută celor ce au fost prezenți anul trecut la Afterhills și avem convingerea că este un mare plus pentru inimoșii organizatori ai festivalului, niște adevărați daci în gândire, perseverență, dar și aspect fizic. Comuna este fericită să îi găzduiască, iar evenimentul în sine este o continuare firească a evenimentelor istorice ce au marcat localitatea. Continuitatea locuirii zonei este confirmată deopotrivă de sit-ul arheologic cultura Cucuteni, cât și de existența comunității dacice de pe dealul Cetătuia. Ștefan cel Mare când și-a întemeiat la Dobrovăț ultima sa Mănăstire, deci a făcut-o într-un loc cu adânci rădăcini istorice. Geografia zonei, pădurea și imensa poiană unde va avea loc festivalul, alături de construcțiile și activitățile pe care oameni pricepuți le vor pune în scenă, se vor completa și vor, cu siguranță, la reușita întregului festival. Dobrovățul și oamenii săi primitori vă așteaptă pe toți cu mare drag la 3 zile de distracție constructivă pentru cei mari și cei mici!”, ne-a transmis Cătălin Martinuș, primarul comunei Dobrovăț.

Mai multe informații găsiți pe https://www.facebook.com/festivalulGetodava/

Author