La iniţiativa unui grup de specialişti în estetică medicală, la Iaşi va avea loc, pe 22 şi 23 iunie 2018, prima ediţie a Conferinţei Naţionale de Dermopigmentare din zona Moldovei. Evenimentul, care va fi găzduit de Grand Hotel Traian, îşi propune atât facilitarea unui dialog între publicul interesat de acest domeniu şi specialiştii care activează în această zonă, cât şi prezentarea celor mai noi tehnici de dermopigmentare.

Demersul s-a impus în urma cererii tot mai mari din partea persoanelor fie cu probleme de sănătate, fie interesate de propria imagine şi care caută mereu metode adecvate care să le asigure o stare de bine. „Am participat la multe congrese similare în străinătate şi am văzut un interes sporit al celor care vor să urmeze o astfel de carieră. În România sunt puţine evenimente de acest fel, iar în zona Moldovei nu a fost niciunul. Mi-am dorit să aduc informaţia de bună calitate aproape de cei ce se pregătesc în domeniul dermopigmentării şi aproape de beneficiarii ei, a explicat Simona Găucan, trainer al cunoscutei şcoli Start Academy Bucureşti şi specialist în dermopigmentare.

Timp de două zile, participanţii vor putea putea audia lucrări semnate de traineri cunoscuţi în domeniu, unii dintre ei membri ai Start Academy Bucureşti (o şcoală recunoscută pentru rezultatele foarte bune), şi vor putea participa la work-shopuri susţinute de ei. Au confirmat deja prezenţa Ana Maria Mărgineanu, Lavinia Pop, Claudia Paise, Oana Monea, Elena Copăceanu şi Roxana Dumitru, specialişti cu o bogată experienţă în dermopigmentare şi nu numai. „Cel mai important lucru în viaţa fiecăruia sunt legăturile care se formează între oameni. La nivel internaţional, cele mai importante sunt legăturile parteneriale care se creează. Această conferinţă îşi propune să traseze punţi între specialiştii din domeniu, să-i unească şi să arate calitatea serviciilor din domeniu. Avem specialişti buni şi în Moldova, şi în România, avem traineri buni pe care ne dorim să-i cunoaştem mai bine”, a completat Simona Găucan.

Dermopigmentarea sau micropigmentarea este o procedură de înfrumuseţare numită şi machiaj semi-permanent. Machiajul semipermanent are scopul de a corecta, a evidenţia şi, nu în ultima instanţă, de a înfrumuseţa fizionomia. De această procedură, care are foarte puţine contraindicaţii, pot beneficia inclusiv persoanele cu afecţiuni oncologice.

Author