Cum ne alegem rujul roșu? În funcție de carnație, de culoarea părului și a ochilor sau în funcție de forma gurii? Hai să ne bucurăm de toate nuanțele, dar nu oricum! Femeile care au pielea foarte deschisă, roz, roșiatică, poate chiar spre albastru- au subton rece, cele cu tentă gălbuie, aurie- au subton cald, iar cele care au o combinație între cald și rece- au subton neutru. Well, pentru fiecare subton de piele îți recomand câteva variante de roșu:

  • Pentru subtonul cald– roșu cherry, corai, somon;
  • Pentru subtonul rece– roșu intens, prună, cărămiziu;
  • Pentru subtonul neutru– orice nuanță de roșu.

Blondă sau brunetă, șatenă sau roșcată, un roșu adevărat poate fi minunat, sublim, în timp ce rujul nude, bej poate devine glossy și somptuos. Propun să renunțați la monocromie. Adică nu aceleași tonuri peste tot (pleoape, obraji, buze). După cum știm, detaliile fac diferența, deci, dacă vrem să scoatem în evidență buzele, vom folosi nuanțe mai „potolite’’ pentru ochi.

Pentru cele care au gura mică este indicat să alegeți culori deschise, bej,nude care ne ajută să trișăm puțin în ceea ce privește grosimea buzelor. Puteți apela la roșu, roz dar în nici un caz la culori închise care au tendința de a accentua ce nu ne dorim, ascuțimea buzelor. Dacă aveti buze cărnoase, puteți apela la orice culoare pe care o iubiți. De fapt, tot ce este roșu scoate în evidență fermitatea buzelor și, pe deasupra, este și foarte sexy. Un roșu adevărat este o alegere! Cu cât este mai strălucitor, cu atât este mai ușor de purtat.  În schimb, trebuie să aveți rujul în poșetă pentru că, din când în când, va trebui să apelați la un refresh. Nu doriți ca la un moment dat, în timpul zilei, să rămână conturul ceva mai intens iar restul să pară neîngrijit… Un roșu mat înăsprește expresia feței, un roșu glossy este super sexy, înfrumusețează și dă o notă sofisticată oricui știe să poarte această culoare.

Buuun… Cea mai mare problemă în ceea ce privește rujul roșu este că de multe ori se șterge de pe buze, așa cum am precizat puțin mai devreme, și poate deveni inestetic. Pașii pentru o aplicare reușită și rezistentă a oricărui ruj, dar mai ales al rujului roșu :

  • aplică fond de ten pe buze;
  • se poate aplica peste fondul de ten puțină pudră;
  • folosește un creion în nuanța rujului și desenează conturul buzelor. Poți chiar să desenezi ambele buze cu creion;
  • aplică rujul de buze. Indicat ar fi să ai o pensulă specială. Începi cu buza superioară și apoi cu cea inferioară;
  • dacă ai timp, poți repeta pașii pentru o și mai bună rezistență: fond de ten, pudră, creion, ruj;
  • dacă ai depășit cu mult conturul buzelor (cu toate că poți apela la acest truc pentru a crea iluzia de buze mai mari), poți folosi un corector sau fond de ten.

Dacă vrei să pară că ai buze mai pline, poți aplica pe buza superioară, în mijlocul acesteia, puțin gloss, iar dacă ai buza superioară prea subțire poți apela la puțin iluminator– îl aplici deasupra buzei, pe arcul lui Cupidon. Și încă ceva… nu uita că rujurile în nuanțe de prună, violet, roz, roșu fac ca dinții să pară mai albi, iar cele în nuanțe de cărămiziu, corai, somon, portocaliu (dar depinde de intensitate) pot da dinților o notă gălbuie.

 

 

 

Author