Campania „IMPACT Stop Bullying România” a ajuns deja la a treia ediție, anunță organizatorul Asociația ROR,  și la fel ca în edițiile precedente, își propune să tragă un semnal de alarmă în privința comportomanetului de hărțuire pe care unii copii și adolescenți îl adoptă în relația cu alți copii. Sentimentul de „hăituire” nu creează monștri, ci îi face pe cei sensibili și vulnerabili (adică victimele bullying-ului) să se închidă și mai mult într-un propriu univers din care, ca adult, va fi extrem de dificil să scape. Bullying-ul lasă urme în comportamentul nostru, acest lucru e adevărat, însă aici, ca o paranteză, aș lăsa o replică dintr-un serial, perfect pentru comportamentul de „a râde de ceilalți” de dinainte și cel de acum: „noi râdeam de ceilalțti colegi în spirit de glumă, ne distram, nu se supăra nimeni, se răspundea tot cu umor… dar am uitat cât de sensibilă e generația asta nouă, a voastră!”.

                         Revenind la campania Asociației ROR, acesta se desfășoară în perioada 30 mai- 3 iunie, în județele Neamț și Iași, după cum urmează:

  • Duminică, 30 Mai, ora 13.00 -Valea celor XII ,Comuna Dobreni ,Jud.Neamț;
  • Marti,1 Iunie, ora 09.00- Stadion Tepro;
  • Miercuri, 2 Iunie, ora 12.00- Școala Internațională Spectrum;
  • Joi, 3 Iunie, ora 11.00 -Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”.

Imagine din cadrul cțiunii „Impact Stop Bullying”

 

„În 2019, conform primului studiu sociologic desfășurat în România în rândul copiilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la existența bullyingului în școli, comandat de Asociația Telefonul Copilului, 72% dintre elevi sunt victime ale acestui fenomen, dar doar 40% dintre respondenți au avut curajul să își recunoască postura de victimă. 51% dintre copiii victime apreciază ca principalul motiv pentru care au fost agresați este aspectul fizic. 62% dintre victime au fost agresate de un alt elev, iar o treime de un grup de elevi (33%). De la an la an, fenomenul este tot mai des întâlnit și copiii au nevoie de sprijin.”, a spus Roxana Oana  ROTARU, președintele Asociației ROR și coordonator al campaniei. „Campania Asociației ROR a început în luna noiembrie, anul 2018, având o echipă formată din psiholog, politist, avocat și jurnalist. Parteneri: ~ISJ Iași ~IPJ Iași Statistică : ~peste 7000 de elevi informați și consiliați ~700 de profesori ~parinții elevilor participanti la acvitățile campaniei „Alături de noi”. La acest eveniment va fi prezent tânărul talentat ieșean Yanis Pavel, imaginea  campaniei. Yanis cântă, compune și cochetează cu cinematografia, fiind unul dintre personajele serialului „Șase”. Echipa C.S. Politehnica Iași se alătură campaniei  în data de 1 Iunie. Mulțumim frumos pentru implicare și susținere, membrilor echipei Asociației ROR,partenerilor ISJ Iași, IPJ Iași, colaboratorilor noștri și nu în ultimul rând lui Yanis Pavel, căruia îi urăm mult succes în cariera muzicală și cinematografică.”, a completat  Roxana Oana Rotaru, președinte Asociația ROR.

Author