„Nimic nu obligă o femeie să se fardeze sau să se coafeze –  acestea nu sunt decât niște mijloace, un mod de a exprima în forță ceva unic, un lucru care vine din interiorul ființei tale… iar asta te ajută într-adevăr să capeți încrederea necesară pentru a te exprima. ”– James Kaliardos – Machior Creator International.

  1. Baza hidratantă și/sau un ser tip primer

Pielea deshidratată este de multe ori reticentă la orice machiaj.  Dacă nu a fost tratată, hidratată, nimic nu va ține. Nu uita că înainte de toate acestea este necesară demachierea. Nu uita de zona de sub ochi, o cremă sau un ser specific ajută întotdeauna.

  1. Corectorul – neutralizează culoarea cearcănelor

Pentru cearcănele albăstrui se aplică un corector roz la baza genelor inferioare și apoi se tapotează. Pentru cearcănele maronii se aplică un corector galben-ușor portocaliu, iar pentru tot ce este cu tendință roz –verdele este cel care ajută la neutralizare.

  1. Anticearcănul

Se poate aplica și înainte și după aplicarea fondului de ten.  Varianta mea preferată este după fondul de ten. Pielea reușește să absoarbă  fondul ten, iar scopul anticearcănului este doar de a lumina zona fără să ajungem la acel efect de „obloane’”. Este necesară tapotarea anticearcănului cu finețe și grijă pentru a uniformiza textura în planul feței. Dacă vrei un efect neted se menține ușor întinsă pielea înainte de tapotare.

  1. Fondul de ten

Poți aplica cu degetele, pensula sau beauty blender (acel produs din burete în formă de ou). Dar și aici sunt mai multe de povestit. Cu degetele te murdărești și poți aplica neuniform. Cu pensula ar fi o idee mai bună, iar cu beauty blender-ul ar fi grozav. Nu uita să uzi burețelul și apoi să preiei surplusul de apă. Trebuie să fie doar ușor umed. Pudrarea se realizează cu o pensulă din păr natural, stufoasă, iar excedentul va fi înlăturat. Zona de sub ochi se pudrează în strat subțire, nu dorești să accentuezi ridurile și nici să pară foarte încărcată acea zona. Ca opțiune suplimentară poți aplica pudră bronzantă mată sau blush.

  1. Machiajul de bază al ochilor

Se aplică un fard cremos waterproof sau un fard mat sau ușor sidefat pe toată suprafața pleoapei superioare. Pe conturul ochiului se accentuează cu un fard mai închis .

  1. Eyeliner

Se urmează rădăcina ochiului cu o pensulă,  cu eyeliner- gel sau un creion. Se întinde puțin pleoapa și se umple rădăcina genelor. Indicat ar fi să aveți produse waterproof,  mai ales în sezonul de vară. Exista riscul ca toată munca voastră să dispară.

  1. Mascara

Pornești de la rădăcina genelor și întorci peria ca și cum ai peria genele. Pentru volum, se urcă pensula în zigzag și efectul  este garantat.

  1. Sprâncenele

Poți folosi un creion, fard, gel în culoarea potrivită. Dacă ai parul blond, culoarea sprâncenelor ar trebui să fie cu unul sau maxim două tonuri mai închisă decât a părului. Dacă ai părul brunet, nu recomand sprâncene negre. De altfel, culoarea neagră întotdeauna înăsprește trăsăturile feței.  Pentru părul brunet sprâncenele ar trebui să aibă o culoare cu un ton, două mai deschisă.

10. Rujul și gloss-ul

Poți aplica, mai întâi, creion contur și apoi un ruj sau lipgloss. Ca tips, îți spun că poți aplica o tușă de fond de ten și apoi puțină pudra pentru fixarea machiajului buzelor. Glossul dă un efect neted, luminos, foarte fin.

Dacă exersezi, există întotdeauna un mijloc de a-ți găsi stilul personal, de a-ți îmbunătăți timpul și tehnica de lucru.

Have fun&practice!

sursa foto: pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author