Just Smile Events a lansat oficial „Tabăra de Televiziune și Film Aroneanu”, proiect cofinanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul căruia 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani vor avea parte de o pregătire intensivă în materie de orientare și consiliere vocațională și profesională în domeniul televiziunii, indiferent că e vorba despre cariera din spatele camerei de filmat (regizor, scenarist, scenograf, ditor, grafician ș.a.) sau cea „de pe sticlă”, cum s-ar spune (prezentator, facilitator, actor, MC ș.a.), în perioada 24- 30 iunie. Mai multe vedete vor fi invitate să le vorbească din propria experiență copiilor din Tabără. Ba mai mult, la finalul proiectului, cursanții vor arăta cele învățate pe parcursul unei săptămâni intense de cursuri printr-o scenetă (5 ore pe zi de cursuri). Autoritățile locale partenere au pus la dispoziția copiilor microbuze pentru transport, ar organizatorii le vor oferi și câte o masă caldă.
La conferința de presă susținută în sala de conferințe a Sediului Social al Bisericii „Sf. Nicolae” din sat Aroneanu (monument istoric, recent reabilitat cu fonduri europene), coordonatorul proiectului, actorul Vlad Baba, a povestit despre cum programul va reuși, poate, să scoată următoarea stea de televiziune a României, tabăra fiind o șansă pentru copiii din mediul rural nu doar de a-și învinge tracul, emoțiile pe care se întâmplă să le aibă în comunicare uneori sau un prilej de a-și face noi prieteni, ci și o „întoarcerea la cultură, reorientarea către cultură a unei comunități. Proiectul constituie o platformă de promovare și educare în această direcție, conducând totodată la îmbunătățirea percepției publicului larg asupra artei contemporane cu accent pe televiziune, film, video new media”.
Surpriză a fost să aflăm că vor fi cursanți ai taberei, pe lângă elevii Școlii Gimnaziale „Aron Vodă” din Aroneanu și cei ai Școlii din Vlădeni (Aroneanu și Vlădeni fiind cele două comune partenere ale proiectului), și câțiva dintre copiii de la Asociația „Casa Share” a lui Bogdan Tănasă (despre care am scris aici, pe larg). Înscrierile se fac până pe 15 mai, una dintre condițiile esențiale fiind aceea de a avea o înclinație artistică, de a veni cu drag și nu cu forța. În poiect sunt acceptați și copii care provin și din alte comune decât Aroneanu și Vlădeni, cu mențiunea că aceștia vor trebui să dispună de o modalitate de transport. Seara, copiii se întorc acasă și revin la cursuri a doua zi.
Formularul de înscriere poate fi descărcat de aici: https://we.tl/9VuudoIGeM
Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți pagina de facebook a proiectului