Olandezele Maartje Wolff și Fennande van der Meulen sunt inițiatoarele Săptămânii Fericirii la Locul de Muncă pe care o celebrăm în perioada 24-30 de septembrie, în mai multe state de pe întreg mapamondul. O bună parte din timp ne-o petrecem muncind și nu de puține ori am auzit oamenii că se plâng că trebuie iar să meargă la serviciu. O fi din cauză că nu fac ceea ce le place, cu siguranță, căci n-ai cum să faci ceea ce îți place și să simți că muncești. Săptămâna fericii la locul de muncă ar trebui să fie în fiecare săptămână, nu să-i fie dedicată o anumită săptămâna dintr-un an. Fericirea la locul de muncă înseamnă eficiență și productivitate, iar un mediu de lucru toxic nu va genera niciodată o stare de bine angajaților.
„Fă ceea ce îți place și nu ai să simți că lucrezi nici măcar o zi din viață!”, cam astfel s-ar traduce bucuria deplină la locul de muncă. Puțini sunt, poate, cei care o cunosc pe deplin, dar ce ne face să persistăm într-o greșeală vocațională? Am putea spune că nevoia, aș completa cu teama, iar corelarea cu alte elemente, sigur ne-ar conduce la aceeași concluzie- nimic nu va ieși bine dacă nu faci un lucru cu drag! Iar stresul sau starea de nervozitate nu sunt decât dovada clară că nu ne simțim confortabil, deloc în largul nostru și că suntem constrânși să facem fix ceea ce ne place… mai țineți minte când părinții ne puneau să mâncăm sau să facem ceva ce nu ne plăcea? Cam așa e și cu locul de muncă despre care credem că nu ne poate face fericiți… Ba mai mult, să nu credeți că o stare de disconfortt emoțional proprie nu se resimte și la nivelul celorlalți colegi, așa că, de ce să mai strici ziua și altora?
Ce sfaturi oferă specialiștii în legătură cu rutina zilnică la care ar trebui să avem grijă pentru a fi fericiți la locul de muncă?
Potrivit forbes.ro, momentul de dinainte de a ajunge la serviciu este hotărâtor: dacă nu te-ai trezit ok, dacă nu ți-ai băut cafeaua cum trebuie sau dacă pur și simplu n-ai o stare de spirit optimistă și pozitivă, sigur te vei simți încordat întreaga zi. Încearcă metoda autorului Tanaaz Chubb, cel care recomandă în „Puterea energiei pozitive” să notăm pe hârtie cinci lucruri pentru care ne simțim recunoscători- „Să faci acest lucru la prima oră a dimineții poate avea un impact puternic asupra stării de bine și te poate ajuta să îți începi ziua așa cum trebuie”, scrie Forbes. O viață personală echilibrată face să avem o viață profesională la fel de echilibrată. Mai exact, în loc să termini ce ai de făcut până târziu în noapte, la birou, ia-ți să lucrezi de acasă. Timpul petrecut cu familia și prietenii e foarte important, spun specialiștii. Bucură-te de orice reușită, oricât de mică ar fi și încearcă să ieși treptat din zona de confort. Hmmm, nu-i chiar greu, nu?
Dar tu… tu ce faci pentru a fi fericit la locul de muncă?
sursa foto: wall-street.ro
Un comentariu