Nu de puține ori ni se întâmplă să vedem bărbați care au chelie. Unii o poartă cu mândrie, altora le dă bătăi de cap, dar cum rezolvăm o problemă care poate contribui la o stimă de sine scăzută? Evoluția tehnologică a ultimilor ani arată că puține sunt situațiile în care știința n-are răspuns în fața nevoilor indivizilor, iar micropigmentarea scalpului vine să îi „scape” pe bărbați de grija cheliei, un „accesoriu” care nu credem că va fi niciodată în trend (așa cum a devenit barba, de exemplu), ci va rămâne acel meu „n-am ce să fac”. Aflați că da, domnilor, aveți ce face și în această privință, iar MPS este soluția nechirugicală, subtilă, care te va face mai încrezător ori de câte ori te privești în oglindă.
„Micropigmentarea scalpului (MPS) este o tehnică inovativă, care îmbină tatuajul estetic cu cel medical pentru a camufla chelia și a crea iluzia unui scalp proaspăt ras. Practic, procedura înseamnă introducerea unui pigment natural, la nivelul superficial al pielii, imitând foliculii naturali atât în dimensiune și culoare, cât și în densitate. Nu necesită anestezic, timp de recuperare sau tratament medicamentos, iar rezultatul, deși subtil, aduce o schimbare și o satisfacție instant, schimbare vizibilă încă de la prima sesiune.”, ne-a spus Andra Dascălu, specialistul salonului Hair O’Dot (www.hairodot.com) din Cluj, singurul salon din România recunoscut internațional și care realizează acest tip de tratament.
Cine este Andra Dascălu și ce înseamnă Hair O’Dot?
Cu o experiență în domeniu de peste patru ani și având sute de clienți mulțumiți în portofoliu, Andra Dascălu, specialistul Hair O’Dot a lucrat exclusiv în domeniul micropigmentării scalpului în Marea Britanie, New York, Dubai, iar acum, în Cluj-Napoca, fiind astfel singura româncă cu cea mai înaltă calificare și experiență în domeniu, recunoscută internațional. La Hair O’Dot, Andra și-a propus să realizeze aceste tratamente la standarde international, având o calitate a serviciilor imbatabile și o etică a muncii de nereproșat.
„Salonul a luat naștere din ideea de a aduce servicii de calitate și a oferi un rezultat natural și pe piața din România. Tratamentul de micropigmentare a scalpului se adresează în special bărbaților care doresc să camufleze calvițiile avansate pentru a ascunde cazurile de alopecia severă (care nu au o soluție la ora actuală) și cicatricile de la nivelul scalpului din urma accidentelor, arsurilor sau operațiilor. Pentru a obține un rezultat natural și omogen părul trebuie păstrat în permanență ras deoarece tehnica de micropigmentare a scalpului imită foliculii de păr, lăsând o impresie punctiformă. Tratamentul necesită, în medie, 3-4 sesiuni pentru a ajunge la densitatea și nuanța dorită, fiecare sesiune având o durată de 3-4 ore.”, completează Andra Dascălu.
Cum apare chelia la bărbați?
Ca bărbat, ajungi la un punct în viață când te gândești la chelie (dacă chelesc, oare observă cineva?). Este normal și, bineînțeles, greu să digerăm așa ceva, să recunoaștem că chelim. Totodată, chelia nu vine singură, ci cu nesiguranță și cu scăderea stimei de sine. Începem să căutăm soluții, șampoane, pastile, dermatologi, chiar și chirurgi, însă, din păcate, de cele mai multe ori nu dau rezultatele așteptate, ba mai mult, au și efecte adverse, nedorite sau ne condiționează viața de zi cu zi. Dar ce face să apară chelia? De cele mai multe ori, gena e principala responsabilă pentru apariția cheliei, însă nu e singurul factor care contribuie la această problemă la care specialiștii găsesc resorturi și în medicamentație neadecvată sau chiar de la prea multă vitamina A. Ba mai mult, potrivit descoperă.ro, întâmplător, cercetătorii au descoperit că există o legătură între celulele T și căderea părului- „Foliculii piloşi se regenerează constant. Atunci când un fir de păr cade, întregul folicul pilos trebuie să crească din nou. Acest lucru a fost considerat până acum rezultatul unui sistem complex în care sunt implicate celulele stem, însă, odată cu acest studiu, concluzionăm că celulele T sunt esenţiale în acest proces de regenerare a părului. Dacă acest tip de celulă a sistemului imunitar dispare din organism, atunci părul nu mai creşte”, a explicat unul dintre oamenii de ştiinţă care au condus studiul, citat de descoperă.ro.
***Pentru mai multe informații și soluții despre cum puteți combate chelia puteți găsi pe www.hairodot.com. Ba mai mult, pe platformele de social media și pe canalul de youtube al clinicii puteț viziona mai în detaliu despre tratamente, rezultate și chiar interviuri cu și despre micropigmentarea scalpului. De asemenea, ai posibilitatea de a avea o discuție în amănunt despre ce înseamnă micropigmentarea scalpului și cum se poate personaliza și în cazul tău, dacă programezi o consultație care este oferită gratuit, fără nicio obligație contractuală.***
sursa foto: echipa Hair O’Dot.
Un comentariu