Deseori, clasicele tratamente „băbești” nu mai dau randamentul așteptat, acest fapt determinând o stare tensionată pentru noi, întrucât nu vom mai fi la fel de mulțumiți în propria piele. Ba mai mult, la un moment dat, ne ajunge să ne machiem în așa fel încât să ascundem imperfecțiunile (despre cearcăne și machiaj ne-a vorbit Laura Buțurcă, aici: https://insociety.ro/beauty/vesnica-poveste-cearcanele/). Ne permitem din ce în ce mai puțin „luxul” celor opt ore de somn pe noapte, o alimentație echilibrată și un program de antrenamente de care să ne ținem cu adevărat. Mereu găsim scuze, ne mulțumim cu efecte de moment, ceea ce, pe termen mediu și lung, evident că nu reprezintă o soluție.

„Apariţia cearcănelor poate fi cauzată de oboseală, microcirculaţie deficitară, genetic. Odată cu  trecerea timpului, pielea pierde din fermitate, musculatura se atrofiază, ţesutul adipos se diminuează, ceea ce duce la pierderea volumului în diverse zone faciale cum ar fi cearcănele, apar depresiuni cutanate, zona infraorbitală devine adâncită, pigmentată, ce arată un aspect trist, obosit, îmbătranit. Tratamentul de umplere a cearcănelor cu acid hialuronic este unul din cele mai bune tratamente pentru a reface volumul şi a conferi luminozitate zonei de sub ochi. Pielea din zona de sub ochi este foarte sensibilă şi fragilă, fiind vizibile cu usurinţă semnele de oboseală şi de îmbătrânire. Lipsa de volum apare la majoritatea persoanelor în jurul vârstei de 30 de ani. Este vizibilă de la colţul interior al ochilor şi se întinde pe contur, ceea ce conferă un aspect trist şi obosit.”, explică dr. Sidonia Susanu (Susanu Clinic- https://susanuclinic.ro/cosmetica-medicala/cauze-si-tratament-cearcane-pungi-sub-ochi).

           Vorbind despre cearcăne și pungile de sub ochi, îmi amintesc anii în care Andreea Raicu, acel om de televiziune văzut drept ideal de frumusețe, povestea timid despre modul în care se confrunta cu această problemă. Atunci nu era la modă ca vedetele să se expună natural, așa că nu de puține ori, paparazzi stăteau la pândă pentru a o „demasca”. Pe ea și pe mulți alții care aveau de păstrat aparențe și de apărat o imagine. Și, totuși, medicina oferă soluții ale căror efecte durează și până la un an de zile de la efectuarea procedurii.

Care sunt factorii care influențează apariția cearcănelor?

            Pe lângă cele câteva cauze pe care le-am enunțat mai sus, am mai putea adăuga viciile (e cunoscut faptul că fumatul și alcoolul scad nivelul de vitamina C, extrem de importantă în procesul de regenerare a pielii), alergiile, expunerea la soare, genetica (nu te poți pune cu mama-natură), pigmentarea și vârsta (cu cât înaintăm în vârstă, vasele de sânge se subțiază).

Dacă ne e teamă de medicul estetician, ce putem face?

            O îngrijire adecvată poate preveni apariția cearcănelor și pungilor de sub ochi, mai ales atunci când genetica ajută. Iar această îngrijire presupune urmarea, cu regularitate și conștiinciozitate, a unor simple „tabieturi”, cum ar fi:

  • consumă cât mai multe lichide, cunoscut fiind faptul că apa elimină toxinele și hidratează pielea. Încearcă să te obișuiești să consumi apă imediat ce te-ai trezit, căci organismul are nevoie de apă după orele de somn.
  • masajele faciale, iar aici nu ne referim la tratamente faciale, ci efectiv la masarea zonelor care pot fi afectate, preț de câteva minute. Vei fi surprinsă de efect după doar câteva zile…
  •  pune câteva rondele de castravete pe ochi, cunoscut fiind faptul că, odată absorbite în piele, antioxidanții și vitaminele K (repară celulele deteriorate) și C (stimulează producția de colagen) vor reduce o eventuală inflamație la nivelul ochilor.
  • odihnește-te suficient!
  • ai grijă la alimentație! Știm că tentațiile sunt mari, dar încearcă să adaugi în mesele spanac, broccoli, pește, struguri, portocale, morcov, alune, roșii.

sursa foto: womanontop.ro

Author