Ideea a venit după ce tânărul Andrei Cerbu a observat că mai mulți stăpâni de câini se întrebau dacă într-adevăr hrana uscată sub formă de bobițe conține carnea pe care spun c-ar avea-o. I s-a părut aproape imposibil, având în vedere că somonul sau vita nu-s cărnuri tocmai ieftine. Așa că s-a pus pe treabă și s-a documentat. Și s-a documentat cât se poate de bine. Mai întâi a aflat că 1 din 8 stăpâni de câini observă că animalul de companie a dezvoltat tot felul de boli din cauza alimentației mai puțin sănătoase. Acest lucru înseamnă bani dați pe tot felul de tratamente medicale și, de ce să n-o spunem, și multă suferință, căci un animal de companie devine ca un membru al familiei pentru care dezvolți emoție și iubire. Așa a pus pe picioare DROOLER, brandul sub care Andrei Cerbu, tânărul antreprenor din Galați, vinde „mâncare gătită, sănătoasă și bună pentru câini, din iubire și respect față de ei și nevoile lor”. Antreprenorul se așteaptă la vânzări de aproape un milion de euro. În primul an, mâncarea se va putea comanda online, direct de pe site-ul drooler.ro și va ajunge acasă la client prin curierat, oriunde în țară.
„Am identificat această nișă în comunitatea stăpânilor de câini. Ne întâlneam și discutam și toți eram sceptici cu privire la conținutul mâncării clasice, a boabelor și conservelor care se găsesc în comerț. Un kilogram de boabe costă 12-14 lei. Este prea ieftin ca să conțină mistreț, fazan sau somon. Nici măcar porc nu cred că au. Eu având deja rulotele și restaurantul, m-am gândit că am putea face mâncare gătită pentru câini din resturile noastre, dar și de la alte restaurante. Dar era destul de greu, așa că am schimbat planul și am identificat furnizori de materie primă ieftină și de calitate”, explică Andrei Cerbu pentru www.republica.ro .
Am aflat povestea acestui business fără concurență pe piața din România dintr-un articol (pe care-l las aici, pentru a-l răsfoi în integralitate). Și nu pare a fi deloc o idee rea, mai ales că la finalul anului 2021, un studiu efectuat în rândul statelor europene a arătat că România are cei mai mulți proprietari de câini și pisici din UE (detalii aici). Potrivit studiului respectiv, nu mai puțin de 42% dintre români aveau drept animal de companie cel puțin un câine. Când vine vorba despre pisici, procentul e puțin mai mare, în sensul că 47% din populație avea o pisică, în anul 2020. În plus, dacă e să ne uităm și mai atent pe statistici, observăm că datele arată că importurile de hrană pentru câini și pisici a ajuns la aproape un miliard de dolari în 2019, față de cele 480 de milioane de dolari raportate la nivelul anului 2011, în Europa. Dublarea importurilor a fost posibilă ca urmare a creșterii numărului de proprietari de animale de companie. La fel s-a întâmplat și cu exporturile.
sursa foto reprezentativă: dogs.lovetoknow.com