Când spui abundență, te gândești aproape automat la ceva material. Dar dacă tu ești abundență, s-ar schimba abordarea în vreun fel? Nu știu, însă putem aprofunda ceea ce spune lectorul Eduard Bucescu- „sunt foarte mici şanse ca cineva să-şi sporească abundenţa din viaţa sa dacă el nu o regăseşte DEJA în propria existenţă, manifestată într-o formă sau alta. Trebuie să fii echipat cu conştiinţa abundenţei dacă vrei să vezi alte semne viitoare de abundenţă. Nu se poate costrui un proiect de abundenţă pentru viitor pe temelia constatării unei lipse în prezent. De aceea este recomandabil să căutăm orice canal, nu numai cel financiar, prin care se revarsă abundenţa în viaţa noastră ACUM.”, într-un material publicat pe www.fundatiacaleavictoriei.ro.

                                    Cumva, putem să ne referim la abundență și ca la o stare noastră interioară, nu neapărat de o legătură materială. E forma gândurilor pozitive pe care reușim să le transmitem în Univers. E ceea ce facem în mod real pentru noi, indiferent că acest „a face” e acțiune ori gând. Am fost înzestrați cu abundență, doar că suntem prea preocupați să vedem lipsurile și părțile negative.

2024- anul abundenței

                                   Am intrat în anul abundenței. Dar oricât de favorabile ar fi astrele cu noi, dacă nu facem nimic, abundența n-apare peste noapte. Ce înseamnă asta? Că poți să culegi roadele numai dacă faci ceva. Stând pe canapea și bazându-te exclusiv pe ideea că „ok, 2024 e despre abundență, deci n-are sens să fac ceva, o vom duce bine cu toții” nu prea se justifică. E aproape ca în agricultură. Degeaba ai via în grădină dacă nu o îngrijești. Natura oferă, te înzestrează, dar mai depinde și de tine să miști lucrurile în direcția care trebuie.

                                 Anul abundenței vine după un an în concentrarea a fost pe „alege-te pe tine”. Deci, s-au făcut ceva pași. Am înțeles lucruri. Am înțeles și acceptat trecutul. Ne-am vindecat, am putea spune. Sau, mai bine zis, am umblat acolo unde fiecare a simțit nevoia să trebuie reparat tocmai pentru a ne fi mai bine. Nouă cu noi înșine, înainte de orice. Și am făcut ce am simțit că ne face bine nouă.

                                  Anul abundenței, spune astrologul Alexandra Coman în podcastul lui Damian Drăghici, îți oferă un culoar. O șansă. O predispoziție pentru ceea ce îți poate aduce bunăstare. Dar pentru a te bucura din plin de toate astea, trebuie să știi care e menirea ta. Anul abundenței este despre A FACE, nicidecum despre „a face alții în locul meu”.

 

Universul îți deschide calea

                                   E o vorbă pe care toți o știm- „Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă-n traistă”. Cam așa e și cu abundența și ceea ce Universul face în acest an- deschide calea. Mai exact, tot Alexandra Coman explică- în același podcast în care vorbește și de fiecare zodie în parte- că dacă nu prindem trenul din acest an, cu greu va fi să facem asta anul care vine. Motivul e că anul 2025 va fi un an al comunicării, adică anul în care vom fi vizionari, dar mai puțin axați pe fapte.

                               Universul deschide calea spre abundență se referă la cele două mari trine care se activează în anul abundenței:

  • prima trină ne activeză energia acțiunii, protecția divină și intuiția în direcția materialului.
  • cea de-a doua mare trină aduce ascensiune socială, rezolvarea unor probleme cu partea masculină, deschidere mare spre a învăța lucruri noi sau spre studiu în general, dar și o conexiune particulară cu latura noastră feminină.

Pași în direcția abundenței

                             Dacă devii obsedat de abundență, nici că vei atrage abundență. Și asta dintr-un simplu motiv: dacă nu se întâmplă ceea ce îți dorești, te frustrezi. Nu vei mai căuta soluții, vei fi prea preocupat să îți spui că nu merge. Așa că amintește-ți că:

  • abundența vine pe fondul unei energii potrivite. Și chiar dacă s-ar putea să crezi că e greu să dai înainte când totu-i negru și nici nu o duci prea bine cu banii, uite o altă abordare pe care ți-o propun cei care au studiat mai mult fenomenul: gândește-te la punctele tale forte, fii empatic, manifestă răbdare și abordează totul cu speranță și entuziasm;
  • abordează totul cu realism și chiar prgmatism, nu te mai aventura în scenarii care n-au nicio legătură cu realitate. Propune-ți lucruri și obiective care chiar se pot întâmpla;
  • caută să faci lucruri, nu să le tot amâni. Cu cât amâni momentul „acum”, cu atât va fi și mai greu să îți găsești motivația pentru a trece la treabă.
  • vizualizează-te așa cum îți dorești să fii cu adevărat;
  • încearcă să închei capitolul „trecut”. E clar că totul s-a schimbat. Noi ne-m schimbat. Viața este despre a te adapta din mers la ceea ce se petrece în jur, la ceea ce se numește chiar viață sau „arta de a trăi”.

                                    

                                         Întotdeauna va fi altcineva care o duce mai rău decât tine. Dacă îți zici asta, vei vedea partea plină a lucrurilor și vei începe să fii recunoscător. Așa cum mereu va fi cineva care o duce mai bine decât tine. Aici e cu dublu sens abordarea. Poate fi motivațional, să vrei să ajungi și tu așa. Dar cei mai mulți cad în extrema cealaltă, în frustrare. Și atunci găsești multiple scuze pentru „nu se poate”, „a avut alte șanse”. Scuze are oricine, dar când e vorba de acțiune, care vine la pachet cu sacrificii și compromisuri, puțini se încumetă să facă, să acționeze. Aici se face diferența.

„Conştiinţa abundenţei reprezintă un complex de idei şi de sentimente. Nu te poţi plafona cultivând o emoţie autentică şi benefică. Desigur, se pot schimba lucrurile materiale sau imateriale pe care le vizează conştiinţa noastră. E normal să nu ne dorim mereu acelaşi lucru. Însă fiecare nouă zi este un nou material pe care îl putem şlefui şi amplifica trecându-l prin mentalitatea abundenţei.

Cultivând o stare benefică, întâmpinăm noi stimuli şi mereu alte experienţe situate pe aceeaşi lungime de undă şi de care ne putem bucura. Existenţa ni se va înfăţişa ca o cutie de rezonanţă a unei viori, va reda amplificat muzica din noi. Cu cât mai multă armonie şi bogăţie în melodiile pe care le executăm prin instrumentele de care dispunem (gânduri şi emoţii), cu atât simfonia pe care existenţa ne-o întoarce, amplificat, va fi mai memorabilă.”, spune Eduard Bucescu, în același material specificat anterior.

 

sursa foto reprezentativă: freepick.com

Author