Un articol semnat Connie Larkin

„Descoperire de sine”, spune un maestru indian, nu „dezvoltare de sine”…

„Odată ce s-a deschis ușa cămării întunecate în care ți-ai petrecut anii în speranța că într-o zi va fi un miracol și vei începe să trăiești, unii ies din cămară pentru totdeauna. Alții intră la loc și se prefac că nu s-a întâmplat nimic. Ambele variante sunt la fel de legitime. Pentru mine, eu – când ușa s-a întredeschis – am spulberat nu doar cămara pe care am părăsit-o instant, ci toată șandramaua conceptuală care se dădea – fără ca eu să știu – drept viață. De atunci dansez cu viața mea pe culmi și în adâncuri, și în fiecare moment sunt plină de profundă recunoștință; manifestarea acesteia este însuși faptul că dau mai departe necondiționat aceea ce am primit, și care nu-mi aparține.”

 

După treizeci și ceva de ani de libertate și învățare cum să comunic/înțeleg această stare, am ajuns la concluzia că sunt doar trei lucruri esențiale pentru a-ți transforma viața, iar acestea sunt:

  • Noi toți PUTEM schimba punctul de vedere din care privim viața;
  • Noi toți AVEM abilitatea de a schimba orice punct de vedere din care privim viața;                               
  • Rezultatul schimbării punctului de vedere din care privim viața este că putem alege ce vrem să trăim.

Dacă privești viața cu premisa că ești o victimă, că oamenii au ceva cu tine și îți pun bețe în roate, ai dreptate și plătești costul: tristețe, lipsă de putere, milă de sine și cerșit de atenție/validare sau pur și simplu furie (ca să menționez doar câteva :-)). Dacă privești viața ca pe un privilegiu, ca pe o călătorie uluitoare, că nu există nicio luptă, nicio competiție, iar oamenii sunt liberi să trăiască propriile alegeri, din nou ai dreptate și primești rezultate corelate cu acest punct de vedere: pace, demnitate, respect, rezultate benefice ție și altora.

*

De fapt, tot acest articol a început datorită faptului că am dorit să împărtășesc cu toți câteva rânduri din cartea lui Carlos Castaneda „The Power of Silence”. În felul lui puternic și extraordinar – cum îl găsesc eu – don Juan comunică lui Carlos același lucru și anume, schimbarea punctului de vedere. Tot don Juan numește oamenii care au pornit în călătoria de descoperire de sine „Warrior Travellers” (Călătorii Războinici), iar pe cei care ajung la nivele de cunoastere înaltă drept „Sorcerers” (Oamenii Sursă, greșit interpretat ca vrăjitor). În traducerea mea de mai jos voi folosi cuvântul „sorcerers”.

***

„Apoi, a spus ceva pe care deja îl știam, dar nu puteam să-l verbalizez, pentru că nu aș fi putut găsi cuvintele potrivite pentru a-l descrie. A spus că tot ceea ce ‘the sorcerers’ făceau era o consecință a mișcării „punctului de asamblare” – assemblage point – (punct de referință, punct de vedere, perspectiva din care te uiți), și că acele mișcări erau conduse de energia pe care ‘the sorcerers’ o dețineau. Apoi, a spus ca ‘the sorcerers’ erau singurele ființe care în mod deliberat mergeau dincolo de nivelul intuitiv prin intermediul antrenamentelor, ca să facă două lucruri: să conceapă existența punctului de vedere, și în al doilea rând, să îl facă să se miște. A accentuat din nou și din nou că cea mai sofisticată cunoaștere pe care ‘the sorcerers’ o posedau era potențialul nostru ca ființe cu percepție, și cunoașterea faptului că percepția noastre depindea de poziția de asamblare”/a punctului de vedere.” Este ca o muzică pentru mine!
Îl adoooooor pe don Juan!

Întrebare: Cum susții ancorarea în acest punct de vedere/spațiu/context/relație/abordare?  ÎL GENEREZI!

*

În cursurile de Relații pe care țin în țară (pe 23 Mai voi fi la Iași pentru acest curs, la Hotel Traian, click AICI pentru a vedea evenimentul), abordez aceste două perspective ale modului cum poți vedea viața și relațiile pe care le ai. Iar dacă participi activ, afli cum să rezolvi orice conflict și să aduci armonie.

Web: www.connielarkin.com

Eveniment Iasi: https://www.facebook.com/events/475157570078956/

Emisiune Despre iubire, iertare, relații toxice și asumare: https://youtu.be/B8EbVbswK-Y

sursa foto reprezentativa: mindeducation.ro

 

Author