Cred că ți s-a întâmplat  să te pregătești destul de mult timp în fața oglinzii pentru a pleca la o petrecere. Ai fost mândră că ai realizat un machiaj minunat, dar după câteva ore ai constatat că fardul de obraz, fardul de pleoape sau anticearcănul au dispărut sau că fardul pentru ochi s-a adunat în pliul pleoapei. Unul dintre secrete este baza de machiaj sau primer-ul. Așa că, o idee bună ar fi să te împrietenești cu primerele. 🙂

       Primerul pentru ten este un produs cosmetic care are rolul de a asigura rezistența machiajului pentru o perioadă mai lungă de timp. Este un produs fluid, delicat. Cu mulți ani în urmă (aproximativ 10-15 ani) exista un singur tip de primer, respectiv pentru ten, dar cu timpul au apărut și pentru ochi și chiar pentru buze și gene. Dacă mă întrebi  când se aplică  acest produs, singurul răspuns corect este înainte de aplicarea fondului de ten.

De ce este atât de important acest produs? Pentru că ascunde imperfecțiunile tenului, ajută ca produsele aplicate pe față să fie absorbite corect și poate cel mai important rol este de a crea „foaia de hârtie” pe care vor urma să fie așezate produsele de machiaj. Trebuie să știți că acest produs conține silicon! Există, de asemenea, primere care au rolul de iluminare deoarece conțin particule reflectorizante. Ce rol au acestea? Să reflecte lumina și să facă pielea mai radioasă. Sunt și primere dedicate pielii mature, care conțin substanțe cu proprietăți hidratante, anti-aging. În ultimii ani, formulele tuturor produselor cosmetice s-au îmbunătățit substanțial. Astfel, în cazul formulelor oil–free există o formulă siliconică volatilă care lasă pielea netedă și mată.

Primerul pentru față funcționează și ca o cremă hidratantă dar mai are și alte proprietăți: reglează excesul de sebum, netezește tenul. De asemenea, produsul se aplică într-o cantitate foarte mică cu o pensulă, burețel sau chiar cu degetele. Ideea este să fie aplicat uniform, și în general, cea mai importantă zonă de aplicare este zona T (frunte, nas, bărbie).

Primer-ul pentru ochi este creat special pentru zona pleoapelor și este des folosit de cele care folosesc de obicei în machiajul pleoapelor doar fardurile de ochi. Recunosc că eu nu folosesc aceste primere pentru ochi deoarece tehnicile pe care le aplic în machiaj sunt foarte rezistente și complexe.

     Primerul pentru gene este de regulă transparent, îl puteți găsi anexat la produsul mascara sau separat, într-un recipient care este foarte asemănător ca acel apentru mascara (rimel). Acest primer se aplică înainte de rimel și are ca promisiune din partea producătorilor îngroșarea și alungirea genelor. Unele firme chiar fac promisiuni în ceea ce privește starea genelor pe termen lung.

      Să nu uit de buze! Acest primer dedicat buzelor ajută buzele să fie pregătite pentru ruj și păstrează mai mult timp culoarea.

Dacă ar fi să mai adaug câteva beneficii ale primer-ului, amintesc că acoperă porii dilatați, reduce luciul pielii. Make-up artiștii profesioniști folosesc primere de diverse culori în funcție de pigmentația pielii. Dacă tenul are pete roz, este cuperozic, se aplică o bază de machiaj (primer) verde, iar dacă aspectul feței este tern, obosit se poate alege un primer lila. Nu te îngrijora dacă vei vedea astfel de baze de machiaj colorate aplicate pe tenul tău, nu sunt atât de pigmentate, ele au rolul de a uniformiza culoarea tenului!

Câteva dintre greșelile pe care ar fi bine să le eviți atunci când folosești un primer sunt:

  • Nu aplica produsul pe fața murdară!
  • Nu confunda primerul cu crema hidratantă sau un ser. Trebuie să le aplici înainte de primer!
  • Nu folosi prea mult produs – o cantitate mică și bine uniformizată este suficientă!

Testează o bază de machiaj și, dacă nu ai curaj sau îți dorești detalii, știi unde să mă găsești.  La The Mirror Academy. 🙂

sursa foto: pinterest.com

Author