Recent, am citit într-o revistă de specialitate primită de la o prietenă din Franța ce declarase la un moment dat Giorgio Armani: „Eleganța nu înseamnă să te faci remarcat. Înseamnă să fii de neuitat!”. Recunosc, mi-a plăcut la nebunie. Mărturisesc că eram cu alt gând pentru noul articol, dar gândul mi-a mers instant la gene. Nu mă întrebați de ce! Sau poate pot să răspund… pentru că eu însămi mi-am aplicat gene, îmi plac de mor și susțin că sunt un accesoriu subtil, sexy, sofisticat, de bun augur dacă sunt aplicate corect.
La fel ca moda, machiajul este o expresie a feminității. Trebuie să-ți facă viața frumoasă, să aducă o picatură de fantezie și să te facă fericită. Încă din 1927, make-up artistul Maksymilian Faktorowicz (Max Factor) realiza machiajul vedetelor de la Hollywood, iar prima care a purtat gene a fost actrița Phyllis Haver. În ciuda faptului că filmul era mut și alb-negru, toată lumea a fost atrasă de genele actriței. Mai târziu, make-up artistul Shu Uemura a introdus conceptul de art make-up și gene false stlilizate. Genele erau fabricate din blană și pene cu aplicații de diamante, pietre. Genele false, ca accesoriu al unui concept, reprezintă o tendință la modă. Alungite, curbate, cu maxim volum sau strălucitoare, genele îmbracă și pun în valoare privirea. Cel mai important aspect este alegerea genelor în funcție de forma ochilor, vârstă, specificul evenimentului.
Există o mulțime de tipuri de gene: din păr natural, sintetice (păr artificial), individuale sau legate în mănunchiuri (buchețele), tip bandă. Punctul de pornire este curățarea genelor de orice urmă de mascara. Următoarea etapă este curbarea genelor cu un dispozitiv de întors gene. Există pe piață diverse tipuri de astfel de aparate. Vă recomand să îl folosiți doar pe gene perfect curate. Cu resturi de fard, poate rupe genele. Din acest moment intervine provocarea supremă: ce tip de gene alegem și cum le aplicăm?
Ce trebuie să știți?
Dacă aveți ochii mici sau adânciți, aplicați gene ceva mai mari ca mărime pe zona centrală a ochilor. Dacă aveți ochii proeminenți, nu ar fi o idee bună să aplicați gene mari (lungi) pe zona centrală a ochilor deoarece veți crea iluzia de ochi și mai proeminenți. Dacă ochii sunt cu pleoapa căzuta la colțul extern al ochiului, aplicați gene mai lungi și nu până la capătul extern al pleoapei. Există riscul ca ochii să pară și mai lăsați, căzuți, efectul de ochi plângăcioși.
În ceea ce privește calitatea genelor, sigur că vi le recomand pe cele din păr natural. Aveți nevoie de un lipici de cea mai bună calitate pentru că nu vă doriți să vă treziți că genele voastre ,,își iau zborul”. Apoi, vă trebuie o pensetă și cu mare grijă aplicați lipiciul pe latura de fixare a lor, apoi lipiți pe genele naturale și… gata! La fel de important este să măsurați genele false cu lungimea naturală a pleoapei, înainte de aplicare. Din experiența mea, vă mărturisesc că niciun ochi nu este egal cu celălalt și, dacă este necesar, puteți tăia câteva fire din colțul extern (în cazul în care alegeți varianta unor gene sub formă de bandă).
După fixarea genelor, nu vă rămâne decât să aplicați puțină sau mai multă mascara (după dorință). Această etapă este destul de importantă pentru ca genele voastre să fie bine setate cu cele artificiale. Lăsați-le să se usuce! Acum chiar ați dus la bun sfârșit procedeul de aplicare a genelor. Cu grijă și exercițiu, sigur veți reuși să le aplicați și să aveți o privire seducătoare și să fiți fermecătoare, așa cum vă doriți. Dacă nu și nu, apelați la un specialist. :))
sursa foto: pinterest.com